ChristenUnie blij met versterking palliatieve zorg

Palliatieve zorg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 15 december 2017 om 17:49

ChristenUnie blij met versterking palliatieve zorg

De ChristenUnie is blij dat er structureel 8 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de versterking van de palliatieve zorg. Versterking van de palliatieve zorg is een belangrijk speerpunt uit het manifest Waardig ouder worden en kwam uiteindelijk ook in het regeerakkoord terecht. Vandaag besloot de ministerraad om daar jaarlijks 8 miljoen euro voor uit te trekken.

Volgens het kabinet zijn de mogelijkheden van palliatieve zorg niet voldoende bekend bij de burger. De komende jaren wil het kabinet dat veranderen. Het kabinet wil daarbij inzetten op palliatieve zorg via regionale organisaties. Daarnaast wordt er een publiekscampagne opgestart om zo de mogelijkheden van de palliatieve zorg bekend te maken bij de burgers.

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber: “Ook als geen genezing meer mogelijk is, is goede zorg belangrijk. Het begeleiden en zorgen voor mensen in hun laatste levensfase is gericht op kwaliteit van leven. Iedereen is anders en daarom is dat maatwerk. Er is nog veel te winnen in de palliatieve zorg. Ook de organisatie daarvan kan veel beter. Ik ben dan ook blij dat  het kabinet investeert in de versterking van deze zorg.”

In het regeerakkoord is totaal 180 miljoen euro uitgetrokken voor het manifest Waardig ouder worden. Dit manifest is een initiatief van de ChristenUnie, Omroep MAX en ouderenorganisatie KBO-PCOB.

Labels: ,