Wetsvoorstel: erkenning doodgeboren kinderen

Kaarsen
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 15 december 2017 om 17:56

Wetsvoorstel: erkenning doodgeboren kinderen

Het kabinet wil dat doodgeboren kinderen voortaan kunnen worden opgenomen in de gemeentelijke basisregistratie. Het kabinet stemde vrijdag in met dit wetsvoorstel. Dit wetsvoorstel is een erkenning van doodgeboren kinderen en maakt het mogelijk dat ouders van doodgeboren kinderen – ook met terugwerkende kracht – hun kind kunnen laten inschrijven.

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber: “Een doodgeboren kind is een onbeschrijfelijk verdriet in het leven van ouders. Voor hen maakt het kind een deel van hun leven uit, maar voor de wet bestaat het kindje nu niet. Het kabinet wil daar verandering in brengen. Dat is een betekenisvolle stap voor de ouders om wie het gaat.”

Het voorstel gaat nu eerst naar de Raad van State, daarna zullen de Tweede en Eerste Kamer over het wetsvoorstel praten.

Labels: