Regeerakkoord in Kindertaal

kindertaal
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 21 december 2017 om 17:01

Regeerakkoord in Kindertaal

Gert-Jan Segers nam woensdagochtend een exemplaar van het Regeerakkoord in Kindertaal in ontvangst. Dit dunne Regeerakkoord werd aangeboden door Save the Children. Kinderboekenschrijver Rindert Kromhout heeft het Regeerakkoord vertaald in een kindvriendelijke versie. Thema’s zoals klimaat en energie, veiligheid en ziek zijn komen voorbij in taal die voor kinderen begrijpelijk is.

De ChristenUnie is blij met de kindvriendelijke versie van het regeerakkoord. In het regeerakkoord staan plannen die over de toekomst van onze kinderen gaan. Het is goed dat ook de kinderen die plannen kunnen begrijpen. Over onze omgang met het klimaat, waar zij straks de gevolgen van merken. Over scholen, waar zij straks dagelijks naar toe gaan. Daarom is het zo mooi dat het regeerakkoord nu ook in kindertaal is geschreven. Eerder schreven we ook ons eigen verkiezingsprogramma in eenvoudige taal. Omdat politieke plannen ons allemaal kunnen raken en onze toekomst kunnen bepalen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen meelezen wat we van plan zijn.

DOWNLOAD Regeerakkoord in Kindertaal

Foto: Save the Children/Freek van den Bergh

Bijlagen

Labels: