Ranglijst Christenvervolging 2018

Bijbel in Kenia Kerk 2.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 10 januari 2018 om 09:43

Ranglijst Christenvervolging 2018

Open Doors presenteert vandaag de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging. Noord-Korea voert opnieuw de ranglijst aan, op één punt gevolgd door Afghanistan. Pakistan (nr. 5) scoort het hoogst op geweldsincidenten. In India neemt het aantal geweldsincidenten tegen christenen schrikbarend toe. 215 miljoen christenen zijn niet vrij om te geloven, en dat aantal groeit al jaren. De vervolging van christenen neemt steeds wredere vormen aan.

Joël Voordewind: "De ChristenUnie zal als lid van het kabinet er alles aan doen om op te komen voor onze broeders en zuster en ook om extra bescherming vragen voor christen-asielzoekers in Nederland met name uit deze landen. Dit kabinet heeft mede op aandringen van de ChristenUnie godsdienstvrijheid als speerpunt van het buitenlands beleid gekozen en hiervoor extra geld uitgetrokken.

Zo besloot onlangs het parlement om de beoordeling van bekeerlingen door het IND te verbeteren en roept de ChristenUnie het kabinet op tot een internationale campagne voor de vrijheid om van geloof te veranderen (art. 18 van de rechten van de mens). In vele islamitische landen staat hier nog steeds de doodstraf op. Hier moet een kentering in komen."

Meer informatie over de lijst staat op de site van Open Doors: http://www.vervolgd2018.nl/

Labels: ,