ChristenUnie blij met verruiming geboorteverlof

Babyhandje.jpg
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 21 februari 2018 om 16:15

ChristenUnie blij met verruiming geboorteverlof

Het kabinet wil dat na de geboorte van een baby de partner van de moeder een week doorbetaald verlof krijgt. Dit maakte minister Koolmees vandaag bekend met de presentatie van de nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG). Naast de week geboorteverlof kunnen partners in het eerste half jaar na de geboorte ook nog vijf weken extra verlof krijgen.

Wij zijn blij met deze verruiming van het geboorteverlof. De ChristenUnie staat voor de toekomst van onze kinderen. Het is goed om te zien dat minister Koolmees vaart maakt met de uitwerking van deze uitspraak uit het regeerakkoord. De ChristenUnie vindt het van belang dat ouders de ruimte hebben om naast werken, ook te zorgen. Dat vaders er in de eerste weken kunnen zijn voor hun pasgeboren kind en voor hun partner, past daar bij.

Labels: ,