Extra geld voor kleine scholen

Basisschool
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 13 maart 2018 om 08:39

Extra geld voor kleine scholen

Kleine basisscholen met minder dan 145 leerlingen krijgen tot 20.000 euro extra. Dat maakte minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs vandaag bekend.

In totaal komt er 20 miljoen euro extra beschikbaar voor kleine scholen. De scholen mogen zelf weten waar ze dit geld aan besteden en krijgen zo meer financiële ruimte om goed onderwijs te verzorgen. Er zijn ongeveer 2000 basisscholen in Nederland die profiteren van deze investering.

De ChristenUnie heeft zich in de formatie hard gemaakt voor deze verhoging van de toeslag voor kleine scholen. De ChristenUnie is blij dat deze afspraak uit het regeerakkoord nu zo snel is uitgewerkt. Het is goed voor onze gezinnen en kinderen. Ouders kunnen nu ouders blijven kiezen voor een school die past bij hun geloofs- of levensovertuiging en omdat kinderen zo vlak bij hun huis naar school kunnen gaan. Ook is het goed voor de leefbaarheid in dorpen en buurten, want deze scholen vervullen vaak een belangrijke rol in de lokale gemeenschap.

Labels: ,