ChristenUnie blij met dichtdraaien gaskraan Groningen

scheuren groningen
carladikfaber2018
Door Carla Dik-Faber op 29 maart 2018 om 14:37

ChristenUnie blij met dichtdraaien gaskraan Groningen

Ik ben erg blij met het besluit van het kabinet om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk omlaag te brengen naar nul. Daarmee zetten we Groningen voorop: Groningen first! 

We moeten af van onze gasverslaving. Dit is het eerste kabinet dat uitspreekt dat de Groningse gasvoorraad niet wordt uitgeput. Het is goed nieuws voor de Groningers die zich jarenlang onveilig hebben gevoeld in hun eigen huis. Den Haag heeft een ereschuld aan de Groningers. Recht doen en herstel van geschonden vertrouwen moeten centraal staan. We willen Groningen een nieuw toekomstperspectief geven en er voor zorgen dat de provincie koploper wordt in de energietransitie.

Labels: ,