Reactie Joël Voordewind op vrijlating Asia Bibi

voordewind-banner-5-944x390
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 7 november 2018 om 22:00

Reactie Joël Voordewind op vrijlating Asia Bibi

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: “Dat Asia Bibi nu toch vrijgelaten is, is onvoorstelbaar goed nieuws. Er is de laatste dagen, maanden, jaren voortdurend voor haar gebeden, vandaag mogen we danken. Nu is het belangrijkste dat Asia Bibi een veilig heenkomen vindt. Waar Nederland iets voor haar kan betekenen, moeten we dat dan ook doen. Daarna is het zaak om de druk op Pakistan nog verder op te voeren om de voor christenen levensbedreigende blasfemiewetten af te schaffen. De slepende zaak van Asia Bibi maakt overduidelijk wat de kwetsbare positie van christenen en andere minderheden in grote delen van de wereld nog steeds is.” 

Voordewind drong er eerder al bij het kabinet op aan om al het nodige te doen om Asia Bibi, haar familie, de advocaat en eventueel de rechters een veilig heenkomen te bieden. De advocaat van Asia Bibi kwam maandag al aan in Nederland.

Labels: ,