Tweede Kamer steunt plan van ChristenUnie voor verbetering studentenwelzijn

Studeren.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 7 november 2018 om 14:41

Tweede Kamer steunt plan van ChristenUnie voor verbetering studentenwelzijn

Vandaag nam de Tweede Kamer met overgrote meerderheid een motie aan die de regering verzoekt om zo snel mogelijk in kaart te brengen hoe het gesteld is met de psychische hulpverlening op de mbo’s, hbo’s en universiteiten. Op basis van dit onderzoek moet er een actieplan komen om een landelijk dekkend aanbod van laagdrempelige psychische hulpverlening voor studenten te realiseren. De motie werd ingediend door ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins.

Bruins: “Ik ben blij dat de minister gaat kijken naar de psychische hulp voor studenten. Studentenwelzijn gaat mij aan het hart. Stress en prestatiedruk onder studenten wordt een steeds groter probleem. Het is van groot belang dat studenten snel en eenvoudig hulp kunnen krijgen als zij vast dreigen te lopen. Daarom is het essentieel dat er bij alle onderwijsinstellingen goede, laagdrempelige hulp is voor studenten. Dat moet nu snel in beeld worden gebracht en waar nodig worden uitgebreid.”

Al in 2017 zette Bruins dit onderwerp op de agenda. De afgelopen tijd is er veel gesproken over studentenwelzijn, maar de aanpak komt nog niet voldoende van de grond. Daarom dringt Bruins er met deze motie op aan dat er stevig gewerkt gaat worden aan toegankelijke en effectieve psychische hulp voor studenten. Want voor de ChristenUnie is het essentieel dat onze jongeren de ruimte krijgen om onbezorgd te studeren en aan hun ontwikkeling te werken.

Labels: , ,