ChristenUnie heel blij met besluit spoorverbinding Stadskanaal

Trein perron
stienekevandergraaf2018
Door Stieneke van der Graaf op 13 maart 2019 om 11:26

ChristenUnie heel blij met besluit spoorverbinding Stadskanaal

Na jarenlange gesprekken in Groningen en in Den Haag werd vandaag bekend dat Stadskanaal weer per spoor bereikbaar wordt. Ik vind het echt geweldig dat deze spoorlijn naar Stadskanaal er na jarenlang wachten eindelijk komt! 

Dit zorgt ervoor dat Stadskanaal en de regio Zuid-Oost Groningen beter bereikbaar worden. Dat is onmisbaar voor de toekomst van deze regio omdat het aantrekkelijk blijft om te wonen en te werken in de Veenkoloniën. Een student uit Stadskanaal vertelde dat hij straks met de trein twintig minuten sneller in Groningen is dan met de bus nu. Voor al die scholieren en studenten zoals hij, maar ook voor werkenden betekent dit enorme tijdwinst.

Jarenlang heeft de ChristenUnie steeds gepleit voor de reactivering van de oude spoorlijn naar Stadskanaal die nu alleen wordt gebruikt als museumspoorlijn. In het afgelopen jaar drong ik meermaals bij de staatssecretaris aan op het opnieuw in gebruik nemen van deze verbinding. Het is goed nieuws dat het kabinet nu ook financieel over de brug komt voor deze spoorverbinding!

We doen dit voor de bewoners van de regio. Voor de ChristenUnie is het belangrijk dat we blijven investeren in goede OV verbindingen zodat plaatsen zoals Stadskanaal en regio’s als de Veenkoloniën goed bereikbaar blijven. Het is een goede stap van de provincie Groningen, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om via de activering van deze spoorlijn hieraan bij te dragen.

Nu dit geregeld is, kijk ik alweer verder. Wat mij betreft is de volgende stap dat deze verbinding wordt doorgetrokken naar Emmen en Twente door middel van de Nedersaksenlijn. In de Tweede Kamer blijf ik me inzetten voor beter openbaar vervoer in de regio!

Labels: , ,