ChristenUnie: neem stevige stappen tegen Turkije

Turkse vlaggen
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 10 oktober 2019 om 15:12

ChristenUnie: neem stevige stappen tegen Turkije

Nu Turkije met grof geweld Syrië binnenvalt en daarmee de veiligheid stabiliteit van de regio in gevaar brengt, is het tijd voor stevige maatregelen. Een Kamermeerderheid vraagt vandaag op initiatief van de ChristenUnie om gerichte sancties, het stopzetten van alle wapenleveranties en om het stopzetten van de Europese geldstroom rondom de toetreding van Turkije tot de EU.

Stieneke van der Graaf: "‘Deze brute aanval is een extra bewijs dat er voor Turkije geen plek is binnen de Europese Unie. Het is niet uit te leggen dat dit land nog altijd financiële steun krijgt van de EU om hen te helpen bij het toetredingsproces. Vandaag vraag ik de regering om te zorgen dat deze Europese geldstroom stopt."

Joel Voordewind: "Turkije mag dit niet ongestraft doen. Hun inval is dramatisch voor de Koerden die zo dapper vochten tegen Isis en de kans is groot dat Isis nu weer terug kan komen. Bovendien schenden ze het internationaal recht. Daarom vraag ik samen met Kamermeerderheid bij minister Blok om te zorgen voor stevige Europese sancties. Daarbij denk ik aan financiële sancties en bij voorkeur gericht op het regime. Het is cruciaal dat de verantwoordelijken in Turkije direct de gevolgen voelen. We moeten nu ook alle wapenleveranties stopzetten zolang Turkije zich niet terugtrekt uit Syrië’."

Labels: , ,