Gespreksavond in Groningen

WhatsApp Image 2019-10-28 at 21.36.05.jpeg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 29 oktober 2019 om 16:54

Gespreksavond in Groningen

Wat is mijn bestaansrecht als boer? Heb ik nog wel een toekomst? Indringende vragen van een jonge boer gisteren bij een bijeenkomst met 65 leden van de ChristenUnie, boeren en ondernemers over de huidige stikstofproblematiek.

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber en de Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer wilden weten waar de boeren en ondernemers tegenaan lopen. Beide maakten duidelijk dat ze staan voor de boeren en dat er zeker wel wat moet gebeuren. Maar ze waren ook duidelijk dat de boeren niet als enige voor oplossingen hoeven te zorgen.

Uit de zaal waren veel vragen. Welke feiten liggen nu op tafel? Hoe groot is het probleem? En hoe gaat de politiek hier werk van maken op zo’n manier dat boeren nog een toekomst in hebben Nederland? Ook werd de bereidheid om het probleem aan te pakken ook helder uitgesproken.

Carla Dik-Faber: "Dit probleem is niet alleen van de boeren. Alle sectoren zullen hier een bijdrage aan moeten leveren. Het kan niet zo zijn dat alleen de boeren het gaan voelen."

Labels: