Palestijnse politici weigeren gesprek met ChristenUnie delegatie

WhatsApp Image 2020-01-06 at 13.59.20.jpeg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 6 januari 2020 om 15:00

Palestijnse politici weigeren gesprek met ChristenUnie delegatie

De ChristenUnie fractie brengt momenteel een werkbezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Vandaag werden alle geplande afspraken met Palestijnse politici op het laatste moment afgezegd. De ChristenUnie betreurt deze beslissing die om 'politieke redenen' is genomen.

Mogelijk heeft het besluit te maken met de twee moties die Kamerlid Joel Voordewind onlangs heeft ingediend in de Tweede Kamer. Een motie vroeg om het tegengaan van eenzijdige labeling van producten uit de betwiste gebieden. De tweede is de pay for slay motie die de betalingen van perverse bonussen voor veroordeelde terroristen door de Palestijnse Autoriteit moest stoppen.

ChristenUnie kamerlid Joel Voordewind: 'Vreemd en onverstandig en voor hen een gemiste kans dat deze Palestijnen schijnbaar niet eens een gesprek willen aangaan. Veel van de inspanningen van de ChristenUnie zijn gericht op dialoog en verzoening. We kunnen van mening verschillen, maar ik ontvang ook altijd leden van de Palestijnse Autoriteit of Fatah parlementsleden in het Nederlands parlement. Als de dialoog stopt dan komen we geen stap verder.’

Labels: ,