Doe mee met #Nietalleen

FB-Niet alleen-header.png
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 20 maart 2020 om 17:55

Doe mee met #Nietalleen

Deze week hebben christelijke organisaties en kerken ook de handen uit de mouwen gestoken en zijn met #nietalleen (www.nietalleen.nl) begonnen. Ook wij als partij zijn daarbij betrokken.

#nietalleen is een platform waarop lokale hulpinitiatieven worden samengebracht en waar hulpbehoevende mensen - ouderen, eenzamen, kwetsbaren, overbelaste gezinnen - in deze kritieke dagen via 0800-1322 om hulp kunnen vragen.

Het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel moois er juist in deze tijd van crisis in ons land opbloeit. Dit initiatief laat iedereen weten, wie je ook bent, wat je ook gelooft, hoe je er ook aan toe bent: je staat er niet alleen voor!

We zouden je graag drie dingen willen vragen:

  • Meld hulpinitiatieven in uw buurt, woonplaats, gemeente aan bij www.nietalleen.nl (of vraag hulp als je die zelf nodig hebt!)
  • Wees zelf zo’n initiatief! Samen met jouw vriendengroep, huiskring, ChristenUnie-afdeling, fractie, bestuur kun je je aanbieden als mensen die niet alleen bidden, maar ook werken!
  • Breng mensen in jouw lokale netwerk samen, verbind goede initiatieven en zorg dat mensen elkaar - ook via www.nietalleen.nl - weten te vinden in deze tijd van crisis.

We bevinden als land en samenleving in een kritieke fase. Maar juist als het donker is, zijn wij geroepen om ook nu Jezus na te volgen. Vandaar deze warmte aanmoediging om ook nu en ook hier het verschil te maken. Alvast heel veel dank!

Labels: