Zorgen over het oplaaiende conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan

Genocide_2011_3.JPG
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 30 september 2020 om 14:47

Zorgen over het oplaaiende conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan

Wij maken ons veel zorgen over het oplaaiende conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan. Afgelopen zondag viel Azerbeidzjan dorpen in de afgescheiden grensregio Nagorno-Karabach aan, waar veel Armeniërs wonen. Turkije mengt zich in het conflict aan de kant van Azerbeidzjan. Inmiddels valt Azerbeidzjan ook Armenië zelf aan.

Gisteren sprak Kamerlid Joël Voordewind erover met Gor Khatchikyan – zelf afkomstig uit Armenië.

De ChristenUnie dringt er bij de Nederlandse regering op aan dat deze de oorlog aan de orde stelt in onder andere de Europese Unie en de NAVO. Azerbeidzjan en Turkije moeten onder druk worden gezet zich per direct terug te trekken uit Nagorno-Karabach. Indien dit niet gebeurt, moeten er volgens de ChristenUnie economische sancties volgen.

Bid mee voor vrede en veiligheid voor het Armeense volk.

(foto: Grig24)

Labels: ,