Volgende stap richting statiegeld op blikjes

Weggegooid blikje.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 9 oktober 2020 om 15:25

Volgende stap richting statiegeld op blikjes

Het kabinet zet vandaag een volgende stap richting statiegeld op blikjes. Naar aanleiding van een motie van onder andere de ChristenUnie. Als het bedrijfsleven de doelen omtrent het terugdringen van zwerfafval niet nakomt, en daar lijkt het op, wordt statiegeld op blik in januari 2022 ingevoerd. 

ChristenUnie-Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: “Blikjes vervuilen de natuur en zijn een gevaar voor dieren. Zo overlijden jaarlijks duizenden koeien door stukjes blik in hun maag. Vorig jaar deed ik voorstellen voor statiegeld op blikjes. Ik ben blij dat er vandaag weer een stap gezet is voor de invoering van het statiegeld. Met mijn motie heeft het bedrijfsleven nog één kans gekregen om het zwerfafval terug te dringen. Halen ze de doelen niet, dan wordt de wet in januari 2022 ingevoerd. We weten dat het zwerfafval niet afneemt maar toeneemt. Het is dus tijd voor statiegeld op blik.”

Labels: