Recordaantal aanmeldingen eerste digitale ChristenUnie-congres

Groepsfoto van boven bedankt.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 20 november 2020 om 22:56

Recordaantal aanmeldingen eerste digitale ChristenUnie-congres

Een recordaantal mensen hebben zich aangemeld voor het eerste digitale partijcongres van de ChristenUnie. Meer dan duizend leden hebben namelijk aangegeven mee te kijken. Het congres, vanwege de coronacrisis volledig digitaal, wordt zaterdag 21 november vanaf 9.30 uur uitgezonden via YouTube.

‘Het liefst zouden we elkaar uiteraard willen ontmoeten zoals we gewend zijn,’ zo geeft partijvoorzitter Piet Adema aan. Hij ziet echter ook voordelen aan het digitale congres. Adema: ‘De betrokkenheid is groter dan ooit. Iedereen kan via YouTube het congres volgen, ook als je je niet hebt aangemeld of zelfs als je geen lid bent. Ik nodig iedereen uit om zaterdagochtend met een kopje koffie of thee deze inspirerende dag mee te beleven.’

Van 9.30 tot 11 uur is het ledenprogramma, waarbij onder meer de kandidatenlijst zal worden vastgesteld. Tot 12 uur is vervolgens een afwisselend programma met een speech van lijsttrekker Gert-Jan Segers, een bijdrage van Carola Schouten en muziek van Matthijn Buwalda en Eline Segers. Aansluitend, rond 12:00 uur, start een talkshow waarbij hoofdpersonen van de dag aanschuiven en geïnterviewd worden door Klaas van Kruistum.

Het gehele programma is zaterdag 21 november te volgen via www.youtube.com/christenunie.

Labels: