Meer dan 16.000 mensen vragen om vrijlating Pakistaans echtpaar

Petitie02.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 12 februari 2021 om 17:00

Meer dan 16.000 mensen vragen om vrijlating Pakistaans echtpaar

Meer dan 16.000 mensen in Nederland roepen de Pakistaanse overheid op om het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta vrij te laten. Dat is het resultaat van de petitiecampagne, opgezet door ChristenUnie en Hulp Vervolgde Christenen (HVC), die vrijdag is beëindigd. Het precieze aantal ondertekenaars staat op 16.443. De campagne was opgestart richting het hoger beroep van het echtpaar, dat op maandag 15 februari staat gepland. 

Deze week is de petitie door ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind en HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik overhandigd aan de Pakistaanse ambassadeur in Nederland, Mr. Shujjat Ali Rathore. In het gesprek is de schrijnende situatie van het echtpaar benadrukt. 

Daarnaast vraagt, op initiatief van Voordewind, inmiddels een meerderheid van de Tweede Kamer aan minister Blok van Buitenlandse Zaken om aan te dringen op vrijlating van het echtpaar en zich in te spannen om hen in veiligheid in te brengen. Vanuit het Europees Parlement is een soortgelijke oproep gedaan aan de Europese Commissie. 

Shafqat en Shagufta werden in 2013 gearresteerd en zitten sinds 2014 onschuldig in de dodencel vanwege blasfemische sms’jes die met de telefoon van Shagufta zouden zijn verstuurd. Het hoger beroep wordt keer op keer uitgesteld. Onderdeel van de petitie is de oproep om de zitting nu eindelijk doorgang te laten vinden. 

De campagne, georganiseerd door ChristenUnie en HVC, wordt ondersteund door CDA, SGP, Jubilee Campaign en SDOK. Naast de politieke actie vragen de deelnemende organisaties aan alle kerken in Nederland om aanstaande zondag 14 februari te bidden voor vrijspraak en vrijlating van het echtpaar.

Labels: ,