Hendrik-Jan Talsma nieuw Eerste Kamerlid ChristenUnie

Hendrik-Jan Talsma, CU Eerste Kamer - Foto Niek Stam -6054 -1.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 6 april 2021 om 13:30

Hendrik-Jan Talsma nieuw Eerste Kamerlid ChristenUnie

Hendrik-Jan Talsma is het nieuwe Eerste Kamerlid van de ChristenUnie. Hij is vanmiddag beëdigd en neemt de vrijgekomen zetel van Mirjam Bikker in. Zij is vorige week geïnstalleerd als Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Tineke Huizinga wordt de nieuwe fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

Hendrik-Jan Talsma: “Ik zie er naar uit om deze bijzondere taak te vervullen. Vanuit mijn werk als officier van justitie weet ik hoe cruciaal goede wetgeving is. Ook op deze nieuwe plek hoop ik me in te zetten voor recht en gerechtigheid. De manier waarop de Eerste Kamer wetgeving toetst spreekt mij enorm aan. Ik vind het dan ook een voorrecht om aan de slag te gaan als lid van de Eerste Kamerfractie van de ChristenUnie.”

Hendrik-Jan Talsma stond op nummer 5 van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Sinds 2007 was hij officier van justitie bij het Arrondissementsparket Den Haag en bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Voordien was hij onder meer werkzaam als rechterlijk ambtenaar in opleiding en als beroepsmilitair. Talsma woont in Den Haag, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Labels: ,