Oog hebben voor je medemens

Ouderen mantelzorg.jpg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 9 mei 2021 om 11:22

Oog hebben voor je medemens

Motivatie: Een aantal jaar geleden heb ik 4 jaar bestuurswerk gedaan voor de ChristenUnie in de gemeente Ede. Ik heb dat een heel waardevolle tijd gevonden, waarin ik veel geleerd heb over de politiek en veel mensen heb leren kennen. Rondom de verkiezingen bouwden we op de vrijwilligers die zich in wilden zetten voor de ChristenUnie. We konden niet zonder. Daarom heb ik mij aangemeld als vrijwilliger om tijdens de Tweede Kamerverkiezingen niet als bestuurslid, maar als lid mij in te zetten.  

Chauffeur en gastheer: Dit leken mij mooie taken om uit te voeren. Chauffeur gewoonweg, omdat ik autorijden leuk vind. Vaak worden er in de auto ook mooie gesprekken gevoerd, waar ik van houd. Gastheer heb ik gekozen, omdat ik dat vaker heb gedaan en je mensen vanuit die rol een welkom gevoel kunt geven. Het is een taak waarbij je veel contact hebt met mensen. Dat spreekt mij aan.    

Het omzien naar iedereen in de samenleving, oog hebben voor je medemens, dat spreekt mij het meeste aan bij de ChristenUnie. De normen en waarden vanuit de Bijbel worden door de ChristenUnie uitgedragen. Soms door heel moeilijke beslissingen te nemen, die kunnen schuren, maar toch altijd open, eerlijk en transparant.   

Mijn naam is Martijn en ik ben 27 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Zaltbommel en woon sinds mijn studie in het midden van het land. Ik ben op dit moment leerkracht op een basisschool en geef daar les aan een leuke groep 8. In mijn vrije tijd zwem ik graag, maak ik muziek in verschillende kerken en zet ik mij in voor de kerkelijke gemeente waar ik lid ben.   

Martijn 

foto_martijn

Labels: