Aan alle mooie dingen komt een einde

180124vorleesontbijt202.jpg
arie slob png.png
Door Arie Slob op 22 december 2021 om 15:00

Aan alle mooie dingen komt een einde

Ruim vier jaar mocht ik namens de ChristenUnie minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media zijn. De uitdagingen waren groot.

Door corona werden die uitdagingen de afgelopen twee jaar alleen nog maar groter. Het was een eer en voorrecht om me in te mogen zetten voor goed onderwijs voor alle kinderen. En ook voor de vrijheid van ouders om een school te kiezen voor hun kinderen die aansluit bij de opvoeding. Mijn hart en aandacht gingen in het bijzonder uit naar de leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Mijn mooiste wetsvoorstel was misschien wel die waar voor leerlingen in praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs werd geregeld dat ze een officieel schooldiploma krijgen. Maar ook op gebied van media heb ik veel kunnen doen, waaronder het verbod op reclames rond kinderprogramma’s en meer aandacht voor de regio op onze nationale zenders.

Aan alle mooie dingen komt een einde. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren. We hebben veel met elkaar bereikt, maar tegelijkertijd was het soms ook loodzwaar. Ik zet in dankbaarheid een stap naar achteren en ik heb er alle vertrouwen in dat de ChristenUnie in het nieuwe kabinet met nieuwe energie verdergaat. Maar ik ga het zeker missen. Naast mijn thuis in Zwolle, heeft mijn leven zich in de afgelopen jaren grotendeels afgespeeld in Den Haag. De Haagse politiek is daarmee mijn tweede thuis geworden.

Het was fijn om intensief samen te werken met Carola en Paul en met de fractie in de afgelopen jaren. Mooi om met zulke betrokken collega’s de politieke idealen van de ChristenUnie handen en voeten te geven. Ook wil ik alle leden bedanken voor hun steun, vertrouwen en constructieve inbreng. In verbondenheid neem ik nu afscheid van de landelijke politiek. Het gaat jullie goed.

Adieu!

arie slob png

Arie Slob
Demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media

> Laat hier een boodschap achter voor Arie Slob

> Bekijk enkele hoogtepunten van de laatste jaren in deze speciale fotoserie:

fotocollage knop Arie

Labels: