Nico Drost geïnstalleerd als nieuw Kamerlid voor de ChristenUnie

Nico Drost 2023.jpeg
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 25 januari 2023 om 15:03

Nico Drost geïnstalleerd als nieuw Kamerlid voor de ChristenUnie

Nico Drost is het nieuwe Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Hij is vanmiddag beëdigd en neemt de vrijgekomen zetel van oud-fractievoorzitter Gert-Jan Segers in, die eerder deze week de Kamer verliet.

Nico Drost: “De komende jaren mag ik aan de slag met iets dat mijn hart heeft. Onze democratie is te mooi en te belangrijk voor ons allemaal om me neer te leggen bij polarisatie, onrecht en onvrede. Ik ga mijn bijdrage leveren vanuit mijn persoonlijke geloof dat God ieder mens ziet. Maar ook met de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.’ ” 
 
Nico Drost (1980) is geen onbekende binnen de ChristenUnie. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen stond hij al in de top van de ChristenUnie-kandidatenlijst. Ook was hij landelijk campagneleider voor de Tweede Kamerverkiezingen (2021) en de Gemeenteraadsverkiezingen (2022). Daarvoor deed Drost uitgebreide politieke en bestuurlijke ervaring op in de lokale politiek (twaalf jaar) en in de regio FoodValley.  De afgelopen jaren werkte Drost als zelfstandige met name als adviseur voor de Nederlandse maakindustrie. Het is niet de eerste keer dat Nico Drost wordt geïnstalleerd als Kamerlid. In 2019 verving hij tijdelijk Stieneke van der Graaf vanwege zwangerschapverlof.

Labels: ,