ChristenUnie blij met behoud Johan Willem Frisokazerne in Assen

Militair
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 6 februari 2023 om 12:02

ChristenUnie blij met behoud Johan Willem Frisokazerne in Assen

De veelbesproken Johan Willem Frisokazerne is Assen blijft open. Dat maakt zojuist staatssecretaris van der Maat bekend. De afgelopen jaren dreigde een sluiting van de kazerne, wat tot stevig verzet van de ChristenUnie, zowel lokaal, provinciaal als landelijk, zorgde.

Nico Drost, ChristenUnie-Kamerlid en woordvoerder Defensie, is blij met dit nieuws: “Dit besluit laat zien wat oog hebben voor alle regio’s in ons land betekent. Met de kazerne in Assen versterken we onze defensie en kiezen we voor het behoud van een belangrijke plek in de gemeenschap en voor werkgelegenheid in deze regio.” 

Naast oud-fractievoorzitters Gert-Jan Segers en Arie Slob, maakte ook het Groningse ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf zich sterk voor het behoud van de kazerne in Assen. “De sluiting van de kazerne hing opnieuw als een donkere wolk boven ons hoofd. De ChristenUnie heeft zich altijd hard gemaakt voor het behoud van de kazerne die deel uitmaakt van de gemeenschap. Met dit besluit blijven de kazerne en de arbeidsplaatsen in Drenthe niet alleen behouden, er wordt ook een investering in de toekomst gedaan. Dat is heel goed nieuws voor de versterking van de regio.

Labels: ,