ChristenUnie presenteert kandidatenlijst Europees Parlement

Europees Parlement
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 12 januari 2024 om 10:00

ChristenUnie presenteert kandidatenlijst Europees Parlement

De ChristenUnie gaat met een diverse kandidatenlijst met veel politieke en internationale ervaring, en een expliciet christelijk profiel de Europese verkiezingen in. Lijsttrekker Anja Haga: “Met deze kandidaten kunnen we ons unieke christelijke geluid in Europa luid en duidelijk voortzetten. Juist in een tijd van polarisatie en individualisering is het belangrijk om vanuit heldere christelijke waarden als naastenliefde, rechtvaardigheid en eerlijkheid politiek te bedrijven.”

Gelijk na lijsttrekker Anja Haga staat Anne Strijker (2) op de lijst. Hij is werkzaam bij Europol en kent de EU van binnenuit. Alette van Kralingen-Paul (3) is senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Johanna Koffeman-Kramer (4) werkt als coördinerend beleidsmedewerker bij de Eurofractie en is goed op de hoogte met het reilen en zeilen binnen het Europees Parlement. Wouter-Jan de Graaf (5) werkt bij het ministerie van Financiën en was eerder bestuurslid internationaal bij PerspectieF (de jongerenvereniging van de ChristenUnie).

Oud-Tweede Kamerleden Joël Voordewind (19), Stieneke van der Graaf (18) en Eppo Bruins (15) staan op de kandidatenlijst als lijstduwer, evenals voormalig staatssecretaris Paul Blokhuis (17).

Partijvoorzitter Ankie van Tatenhove is positief over de sterke kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen: “Christelijke politiek in Europa is van onschatbare waarde, zeker gezien de grote uitdagingen die er nu zijn. Het christelijk geloof biedt bij uitstek een kompas om te bouwen aan een verantwoordelijke en rechtvaardige samenleving. De kandidaten op de lijst, die zich kenmerken door hun verschillende ervaringen en achtergronden, laten zien hoe divers de ChristenUnie is. Tegelijk zijn zij met ons verbonden door hetzelfde christelijke geloof.”

De leden van de ChristenUnie moeten zich nog uitspreken over de voordracht van het landelijk bestuur. Dat gebeurt tijdens het komende partijcongres op zaterdag 16 maart 2024. De Europese verkiezingen vinden in Nederland op 6 juni 2024 plaats.

Kandidatenlijst ChristenUnie Europese verkiezingen 2024

1. Mw. A. (Anja) Haga
2. Dhr. A.T. (Anne) Strijker
3. Mw. A.J. (Alette) van Kralingen-Paul
4. Mw. J. (Johanna) Koffeman-Kramer
5. Dhr. W.J. (Wouter Jan) de Graaf
6. Mw. A.S. (Ineke) Schaddelee-van Bodegraven
7. Dhr. H.J.C. (Christian) van der Krift
8. Mw. A.L. (Annelle) van der Wel
9. Dhr. H. (Erwin) de Pagter
10. Mw. K.A. (Klariska) ten Napel
11. Mw. T.M. (Martine) Wursten
12. Mw. J. (Judith) Koop
13. Dhr. G. (Bert) van der Woerd
14. Mw. S.J. (Simone) Kennedy-Doornbos
15. Dhr. E.E.W. (Eppo) Bruins
16. Mw. H.J. (Johanna) van der Meer – van Hoven
17. Dhr. P. (Paul) Blokhuis
18. Mw. S.J.F. (Stieneke) van der Graaf
19. Dhr. J. (Joël) Voordewind

Labels: , , ,