Berichten over Drugs

 1. Joint roken.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 5 november 2019 om 13:04

  Complete bijdrage debat experiment gesloten coffeeshopketen

  Dagelijks rollen de nieuwsberichten van opgerolde wietplantages, van drugsdumpingen en de heftige effecten van ondermijnende drugscriminaliteit over ons heen. Daarachter ligt een donkere wereld van zware criminaliteit, van verslavingen, van burgers die ongevraagd met drugsafval te maken krijgen, van onterecht genormaliseerd drugsgebruik.

  Waar veertig jaar geleden wietgebruik vooral iets was voor linksige hippies, is de wereld van softdrugs stevig veranderd. Wereldwijd wordt er grof geld mee verdiend door criminelen. De sterkte van de beschikbare cannabis is alleen maar toegenomen en duidelijk is dat er inmiddels een groot veelkoppig probleem is als het gaat om de beschikbaarheid van softdrugs én harddrugs in onze samenleving. Het wetsvoorstel dat vandaag voorligt, de wet experiment gesloten coffeeshopketen is daarin geen veelomvattende oplossing. De regering presenteert dit experiment als een poging om te bezien of het realiseren van een gedecriminaliseerde keten mogelijk is en tevens wat de effecten daar van zijn.

  Lees verder

  Labels: ,

 2. Mirjam Bikker 2018 - Foto: Anne Paul Roukema
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 4 december 2018 om 17:42

  Bijdrage Mirjam Bikker aan debat over sneller sluiten drugspanden

  "Voorzitter, 'Nederlandse criminelen spelen een belangrijke rol bij de productie van amfetamine (samen met criminelen uit enkele andere landen, met name Polen) en zijn bij de vervaardiging van xtc de grootste producent in Europa. Waarschijnlijk is Nederland ook de grootste producent ter wereld, maar ‘harde’ mondiale data ontbreken.' 

  Lees verder

  Labels: ,