Berichten geschreven door Mirjam Bikker

 1. Prostitutie 3.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 22 maart 2021 om 16:45

  Strafbaarstelling misbruik van prostitué(e)s

  Bleek, grote lege ogen en net 18 jaar. Ze sprak geen Engels, Duits, Frans, laat staan Nederlands. Net voor de Utrechtse tippelzone stond ze, dit jonge meisje. Een korte ontmoeting die op mijn netvlies gebrand staat. Als jong raadslid in de stad Utrecht ging ik met de politie op werkbezoek en nog voordat het werkbezoek goed en wel begonnen was, was daar deze situatie.

  Lees verder
 2. Coronavirus visualisatie.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 23 februari 2021 om 11:27

  Verlenging tijdelijke coronamaatregelen

  Afgelopen vrijdag de avondklok en vandaag de verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19. Het onderwerp van deze dagen bepaalt ons bij de ernst van deze tijd, de gevolgen van de Corona-pandemie zijn heftig.

  Lees verder
 3. Amsterdam skyline.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 19 februari 2021 om 14:30

  De avondklok

  Het zijn barre tijden waar we als samenleving doorheen trekken. De strijd tegen het corona-virus vraagt veel en vraagt veel meer uithoudingsvermogen dan we vorig jaar hadden kunnen bedenken. Het is een harde tijd en elke keer dat we weer een stap moeten zetten om het virus te beteugelen, voelen we dat steeds indringender.

  Lees verder
 4. Media
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 2 februari 2021 om 10:17

  Verbetering Mediawet

  Vandaag spreken we opnieuw over de Mediawet. Deze bijdrage houd ik mede namens de fractie van het CDA. De heer Atsma is ziek en ik wens hem vanaf deze plek van harte beterschap. U allen weet hoe betrokken hij is op de publieke omroep en het is dan ook een eer om mede namens hem op dit onderwerp het woord te voeren.

  Lees verder

  Labels: ,

 5. Vliegtuig
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 8 januari 2021 om 14:48

  Testverplichting inreizen

  De Corona-pandemie is er wereldwijd en de cijfers onderstrepen de ernst. Het aantal besmettingen blijft toenemen en tot ons verdriet ook het aantal mensen dat ernstig ziek raakt of ten gevolge van Corona overlijdt.

  Lees verder
 6. Gezin aan keukentafel met huiswerk
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 8 december 2020 om 14:00

  Het belastingplan 2021

  Het zijn slechte tijden
  Het zijn moeilijke tijden
  dat zeggen de mensen tenminste.
  Laten we liever goed leven
  dan worden de tijden vanzelf goed.
  Wij zijn de tijden
  zoals wij zijn, zo zijn de tijden.

  Lees verder
 7. Televisie.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 7 december 2020 om 16:19

  De toekomst van de Nederlandse Publieke Omroep

  Al vanaf de Omroepwet in 1967 kent Nederland een open publiek omroepbestel. Waarin plek is voor allerlei groepen uit de samenleving om zich te kunnen verenigen. En waardoor we in alle huiskamers niet alleen onze eigen mening op het scherm zien of op de radio horen, maar juist ook die van de ander. De media zijn in de afgelopen jaren enorm veranderd, onze manier van kijken, luisteren, van nieuws vergaren ook, en het lidmaatschap van een vereniging is een stuk minder vanzelfsprekend. 

  Lees verder

  Labels: ,

 8. Binnenhof
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 27 oktober 2020 om 14:15

  Vrede en recht

  Vrede en de terugkeer van recht, dat werd 75 jaar geleden hier op het Binnenhof ervaren. De Eerste Kamer kwam op 18 oktober 1945 voor het eerst weer bijeen. En wie de openingswoorden van toenmalig voorzitter baron De Vos van Steenwijk leest proeft de dankbaarheid voor de herwonnen vrijheid, proeft het vuur om het goede voor Nederland te zoeken. Vijfenzeventig jaar later is er veel waarover we ons zorgen maken, maar het is goed om te bedenken hoe bijzonder het is om al vele jaren in vrede en in volledige vrijheid bijeen te komen. 

  Lees verder
 9. Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 13 oktober 2020 om 21:00

  De grote vragen zijn niet weg

  Schrijf 17 maart 2021 maar in je agenda! Want dan gaat Nederland naar de stembus en kiezen we samen wat belangrijk is voor ons land. Dit weekend werd bekend dat ik op plek 3 van de kandidatenlijst voor de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen mag staan. Dat is ontzettend eervol en een hele verantwoordelijkheid. Als onze leden hiermee instemmen, wil ik me met volle overtuiging op die nieuwe plek inzetten.
  Lees verder