Berichten over corona

 1. Nederlandse wijk.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 5 juli 2022 om 10:00

  De langetermijnaanpak van corona

  In de brief van 13 juni j.l. geeft de minister een schets van de lange termijnaanpak COVID-19. Onze fractie is blij dat de minister in deze brief expliciet aansluit bij de scenario’s in het WRR/KNAW rapport Navigeren en anticiperen in onzekere tijden van september 2021.  

  Lees verder
 2. jenny-hill-mQVWb7kUoOE-unsplash.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 17 mei 2022 om 14:15

  De langeafstandswedstrijd

  Ik ben een langeafstandsloper. De afgelopen week heb ik nog een trail in het Heuvelland gelopen van ruim 20 km met een 600 hoogtemeters. Ook heb ik meerdere marathons gelopen met ook de nodige hoogtemeters. Een van de grootste uitdagingen bij het lopen van lange afstanden ligt op het gebied van voedsel en vocht. Iedere loper wil voorkomen dat hij of zij de ‘man met de hamer’ tegenkomt.

  Lees verder
 3. Coronatijd 2.jpg
  cu-impactlogo-in-cirkel-met-blauw-rgb
  Door Webredactie Eerste Kamer op 1 december 2021 om 13:00

  Stemming over uitbreiding coronatoegangsbewijs

  Gisteren was het debat en de stemming over het coronatoegangsbewijs in niet-essentiële detailhandel in de Eerste Kamer. Dit is de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar bijvoorbeeld de kapper. Met dit coronatoegangsbewijs heeft iedereen toegang tot die kapper met een volledige vaccinatie of een negatieve test. Het debat over 2G ligt momenteel in de Tweede Kamer en is momenteel dus niet aan de orde in de Eerste Kamer.

  Lees verder

  Labels:

 4. Coronatijd 2.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 30 november 2021 om 10:30

  Uitbreiding coronatoegangsbewijs

  Voorzitter, onze fractie wil allereerst de medewerkers in de zorg en het ambulancepersoneel een hart onder de riem steken. Wij waarderen hun geweldige inzet. Wij ervaren het als pijnlijk dat zij steeds meer te maken krijgt met onterechte verwijten en agressief gedrag.

  Lees verder
 5. Coronatijd 3.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 23 november 2021 om 14:30

  Verlenging tijdelijke coronawetten

  Voorzitter, ik heb de afgelopen week als surrealistisch ervaren. De vele mails van verontruste burgers. De frontale aanval op de democratie in de Tweede Kamer. De rellen in Rotterdam, Stein, Urk en andere plaatsen. Al deze gebeurtenissen laten iets zien wat corona met ons doet. Met ons als burgers. Met ons als parlement. En met ons als samenleving.  

  Lees verder
 6. Coronatijd 1.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 8 november 2021 om 10:30

  De endemische fase van corona vraagt om een groter verhaal

  Corona zal niet meer verdwijnen uit onze samenleving. De verhalen uit de crisistijd volstaan niet meer. Ik zie een technologisch doordacht verhaal – het beleid van het kabinet – en een tegenverhaal – de maatschappelijke protesten.

  Lees verder
 7. Coronatijd 2.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 12 juli 2021 om 17:17

  Verlenging tijdelijke coronawetten

  De fractie van de ChristenUnie heeft indertijd gestemd tegen de moties Janssen en De Boer over de verlenging van de TWM (Tijdelijke Wet Maatregelen covid-19). De belangrijkste reden was dat onze fractie tevreden was over de toezeggingen van de minister m.b.t. de betrokkenheid van deze Kamer

  Lees verder
 8. Coronatijd 3.jpg
  Maarten Verkerk blog portret.jpg
  Door Maarten Verkerk op 25 mei 2021 om 11:30

  Tijdelijke coronawetten

  Allereerst wil ik de betrokken ministers en hun ambtenaren danken voor het vele werk dat ze in de afgelopen maanden hebben gedaan. Ook wil ik de medewerkers in de zorg danken die op hun tenen moeten lopen. Ten slotte mag ook de GGD en anderen genoemd worden voor het zetten van alle prikken. 

  Lees verder
 9. Coronavirus visualisatie.jpg
  Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Mirjam Bikker op 23 februari 2021 om 11:27

  Verlenging tijdelijke coronamaatregelen

  Afgelopen vrijdag de avondklok en vandaag de verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19. Het onderwerp van deze dagen bepaalt ons bij de ernst van deze tijd, de gevolgen van de Corona-pandemie zijn heftig.

  Lees verder