ChristenUnie: Red OV-fiets!

02-11-2006 16:44 02-11-2006 16:44

De OV-fiets dreigt in circa 15 plaatsen te verdwijnen. Eerder dit jaar sloten al 5 huurlocaties als gevolg van de automatisering van de stationsfietsenstallingen. Nu dreigen ook de huurlocaties op o.a. Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Sloterdijk en Enschede te verdwijnen. Arie Slob, Tweede Kamerlid van ChristenUnie trekt vandaag bij minister Peijs aan de bel middels kamervragen.

De ChristenUnie komt in actie nadat onlangs de stalling bij station Voorburg is geautomatiseerd. Hierdoor is huur van de succesvolle OV-Fiets op dit station niet meer mogelijk. Arie Slob: “Ik snap niet waarom dit gebeurd. Naast een geautomatiseerde fietsenstalling hadden ook automatische fietskluizen voor de OV-Fiets gerealiseerd kunnen worden. De NS heeft al in 2005 beloofd met een oplossing te komen, maar dit is nog steeds niet gebeurd.”

De ChristenUnie maakt zich zorgen om de toekomst van OV-Fiets. Arie Slob: “Onlangs is de 100e huurlocatie met een groot feest in Velsen geopend. Nu dreigt een groot aantal huurlocaties te verdwijnen. Dit is voor de ChristenUnie onacceptabel.” De NS is al een tijd in onderhandeling om de OV-Fiets over te nemen. Arie Slob: “Op 1 januari verloopt het huidige contract. Wij hebben vernomen dat er inmiddels een businessplan is van de NS, maar dat de onderhandelingen tussen Stichting OV-Fiets, NS, ProRail en het ministerie stroef verlopen. Wij willen van de minister snel duidelijkheid over de toekomst van OV-Fiets.”

De ChristenUnie wil een onderzoek naar een andere constructie van OV-Fiets naar model van 9292OV waarbij het concept niet in handen is van één vervoerder. Arie Slob: “Wij zien kansen voor veel nieuwe huurlocaties bij bijvoorbeeld busstations, fastferry steigers, P+R terreinen en transferia.”

Zie ook:

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Red OV-fiets!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > november

Geen berichten gevonden