ChristenUnie wil nachtopvang in Deventer

zaterdag 06 november 2004 21:50

 
Op zaterdag 6 november zette de ChristenUnie Deventer zijn tent op voor het stadhuis en realiseerde daarmee tijdelijk nachtopvang voor dak- en thuislozen. Doel van deze symbolische actie is aandacht vragen voor het feit dat de aan de Polstraat ingerichte nachtopvang voor verslaafde thuislozen nog niet open is omdat de financiering daarvan niet rond is. Dit is in strijd met de belofte van de wethouder de opvang vanaf oktober open te stellen. Met de komende winter voor de deur pleit de ChristenUnie voor het zo snel mogelijk openen van de nachtopvang. De verslaafde dak- en thuislozen mogen niet nog een winter in de kou staan!
 
Het getreuzel met de realisering van geschikte nachtopvang voor de verslaafde dak- en thuislozen in Deventer is voor de ChristenUnie al jaren een doorn in het oog. De groep van vaak verslaafde dak- en thuislozen, minimaal 25 in getal, is nu voor onderdak aangewezen op nachtopvang in Apeldoorn. De werkelijkheid leert dat deze mensen zo goed en zo kwaad als het kan onder bruggen of in andere schuilplekken zich de koude van het lijf proberen te houden. Met de komende winter voor de deur vraagt de ChristenUnie aandacht voor hun situatie.
 
Aan de locatie in de Polstraat, waar al een gebruikersruimte en dagopvang wordt geëxploiteerd, is ook ruimte voor nachtopvang. Sterker nog: de ruimte is al geheel ingericht. De wethouder heeft keer op keer beloofd om deze vorm van zorg per oktober open te stellen. Het kan toch niet zo zijn dat na investering om de ruimte geschikt te maken de thuisloze verslaafden alsnog deze winter in de kou moeten staan?
 
De ChristenUnie rekent er op dat de nachtopvang er nu snel zal komen. Indien deze winter de dak- en thuislozen nog op straat staan, zal de ChristenUnie de actie herhalen en dan ook uit protest een nacht op het Grote Kerkhof gaan slapen.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil nachtopvang in Deventer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2004 > november

Geen berichten gevonden