'Kabinet voelt omslag in de samenleving niet aan'

speeltuin20-04-2006 13:51 20-04-2006 13:51

Het voorjaarscongres van de ChristenUnie op 22 april gaat voor een groot deel over het verkiezingsmanifest ‘Voor Elkaar’. Het manifest signaleert een duidelijke cultuuromslag in Nederland, iets van een herontdekking van de samenleving. Er is volgens het manifest een verschuiving te bespeuren van een vrijheid- blijheid-mentaliteit en een gerichtheid op materialisme en individualisme, naar een vernieuwd verlangen naar zingeving, samenhang en verantwoordelijkheid. Vooral de nieuwe generatie lijkt hier oog voor te hebben. De ChristenUnie wil daarbij aansluiten. Helaas lijkt het kabinet deze omslag in de samenleving te ontgaan, volgens het manifest.

De omslag komt bijvoorbeeld tot uiting in de groeiende reserve over de 24-uurs economie en de daarmee gepaard gaande arbeidsstress. Ook de toenemende kritiek op de hufterigheid op straat, commercialisering en seksualisering van de samenleving via reclames en muziekclips biedt hoop volgens het manifest. Net als  de afkeer van grootschaligheid in bijvoorbeeld het onderwijs, de zorg en bestuurslagen als de EU.

Politieke vertaling
Het manifest ‘Voor Elkaar’ vertaalt de geconstateerde omslag politiek in drie thema’s en een investeringsprogramma:

·         meewerken (investeren in mensen en werk);
·         meeleven (investeren in sterke en veilige wijken, dorpen en steden)
·         meehelpen (investeren in kinderen, jongeren en gezinnen).

Drie co-referenten werkzaam bij het CNV, de politie en de jeugdzorg zullen in deelsessies op deze thema’s reageren. Het verkiezingsmanifest is de aanzet tot het uitgebreide verkiezingsprogramma. Dit programma is aan de orde op het najaarscongres van de partij. 

Speech André Rouvoet en congresinformatie
In het middagprogramma staat om 13.30 de speech van politiek leider André Rouvoet gepland. Hij zal onder meer ingaan op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Het partijcongres van 22 april vindt plaats in Congreshotel De Werelt te Lunteren en start om 9.30.

Zie ook:

Labels
Congres
Partij

« Terug

Reacties op ''Kabinet voelt omslag in de samenleving niet aan''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > april

Geen berichten gevonden