ChristenUnie wil opheldering over rapport veiligheid gasboringen Groningen

gasuniemaandag 12 januari 2015 10:43

De ChristenUnie wil opheldering van minister Kamp (Economische Zaken) en minister Opstelten (Veiligheid & Justitie) over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en heeft het onderwerp aangemeld voor het Vragenuur van komende dinsdag.

Carla Dik-Faber: ,,Ik vind het schokkend dat veiligheid geen enkele rol heeft gespeeld bij de NAM en zelfs niet bij het ministerie van Economische Zaken en de toezichthouder. Veiligheid van bewoners moet voorop staan. De ontstane problemen door aardbevingen zijn enorm voor de inwoners van Groningen. De ChristenUnie vindt dat ook het huidige winningsplan onvoldoende is om de veiligheid te waarborgen en eist een herziening.”

Werkbezoek

Afgelopen donderdag waren Arie Slob en Carla Dik-Faber op werkbezoek in het gebied. De ChristenUnie vindt dat het gaswinningsbesluit onvoldoende is voor het herstel van het vertrouwen van de inwoners van de provincie Groningen. Arie Slob: "Gaswinning is van nationaal belang. De afwikkeling van de ontstane schade en het preventief versterken van woningen moeten dat ook zijn. Het is daarom nodig dat de Rijksoverheid meer de regie gaat nemen. De eerste stap is om de schade volledig onafhankelijk van de NAM af te handelen en duidelijkheid over veiligheidsnormen."

Ten tweede vindt de ChristenUnie dat het productieplafond van 39,5 mld m3 onvoldoende rekening houdt met de veiligheid van bewoners. Slob: "De veiligheid van bewoners komt op de eerste plaats. Dat heeft ook gevolgen voor de omvang van de productie. Ik zie dat onvoldoende terug in het kabinetsvoorstel, omdat de productie nauwelijks omlaag gaat. De verhoogde productie door de NAM in december en de recente bevingen bij Woudbloem en Wirdum hebben het vertrouwen onder de bevolking opnieuw geen goed gedaan."

Labels
Arie Slob
Carla Dik
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil opheldering over rapport veiligheid gasboringen Groningen'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 15-01-2015 04:04
Een chronograaf Replica Horloges in alle opzichten ongekende, beginnend met de vrijmoedigheid van het ontwerp Replica Horloges Nederland. In feite, was de Bentley GMT getekende impuls alleen door de integratie van de armband iwc replica aan de behuizing. Resultaat: dit esthetische onderzoek resulteerde in de asymmetrie van de hoorns een is langer dan de andere zo verleidelijk als ongebruikelijk. Bentley GMT is vervaardigd in staal zo goed zoals in een rood goud versie.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > januari

Geen berichten gevonden