Rooie wijn

donderdag 12 oktober 2006 22:19

Mijn Haagse dag begint met een interview voor de nieuwssite ‘nu.nl’. Aan de orde komen o.a. Europa, de AOW, kinderopvang en veiligheid. En natuurlijk de electorale positie van de ChristenUnie. Als toegift spreek ik nog een boodschap op camera in.
Begin deze week is de site ‘stemrou.nl’ van Arie Boomsma de lucht ingegaan, met daarop de rap ‘stemrou’. Daar is veel (media-)aandacht voor en de site wordt druk bezocht!
’s Middags bij de Hofvijver een fotosessie i.v.m. het interview dat a.s. zaterdag in de Volkskrant verschijnt. Daarna komt minister Joop Wijn een kop koffie drinken. Dat hadden we twee weken geleden afgesproken, toen hij mij in een interview ‘Rooie Rouvoet’ noemde. We kunnen het altijd goed met elkaar vinden en maken er dan ook weinig woorden aan vuil. Maar omdat hij kennelijk ‘christelijk-sociaal’ en ‘rood’ als synoniemen beschouwt, geef ik hem een fles ‘Rooie Wijn’ mee, met de wens dat hij mét zijn partij, het CDA, voor een meer christelijk-sociale koers zal kiezen. We praten bij en kijken vooruit naar de verkiezingen.
Nog een ontmoeting met Cees Vork van de gebedsbeweging ‘Op de bres’, met wie ik spreek over de betekenis van het gebed, zeker ook op weg naar de verkiezingen. Geweldig om te weten dat er heel veel mensen in deze tijd voor de ChristenUnie, voor mij en voor mijn gezin bidden!
’s Avonds spreek ik in de Kloosterkerk aan het Lange Voorhout over ‘geloof en politiek’. Er zijn heel veel mensen op afgekomen en we beleven een boeiende avond met elkaar. Zelf geniet ik enorm van de openhartige manier waarop we met elkaar over wezenlijke zaken spreken.
Als ik op Den Haag CS op m’n trein zit te wachten, word ik eerst aangesproken door twee meiden die wel meer willen weten over de ideeën van de ChristenUnie, en daarna door een man van allochtone afkomst die me enthousiast vertelt dat hij zeker op de ChristenUnie gaat stemmen. Leuk zulke spontane reacties!

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Rooie wijn'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:27
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:32
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:34
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:36

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober