Rouvoet: Uitgesproken profiel opnieuw zichtbaar maken

Rouvoet - foto Marie Cecile Thijsdonderdag 06 januari 2011 19:23

ChristenUnie voert in 2011 campagne voor christelijk-sociale politiek; ‘Uit overtuiging’

Partijleider André Rouvoet blikte vanavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij in Amersfoort terug op een bewogen jubileumjaar voor de ChristenUnie. Hij noemde onder andere de val van het Kabinet, de Tweede Kamerverkiezingen en het daaropvolgende evaluatierapport. Rouvoet: ‘We voelen ons door het rapport gesterkt in onze visie dat de kracht van de ChristenUnie in haar christelijk-sociale profiel zit. Tegelijk biedt dit rapport ons ook aanknopingspunten hoe we onze missie de komende jaren scherper neer kunnen zetten.

'In 2011 zetten we ons politieke werk dan ook met bezieling voort, en voeren we uit overtuiging de aankomende campagne voor de Provinciale Staten. Om in de Staten én de Eerste Kamer ons hernieuwd in te zetten voor naastenliefde, rentmeesterschap en rechtvaardigheid’. De komende maanden zal de ChristenUnie dan ook campagne gaan voeren onder de leus: ‘Uit Overtuiging’.'

ChristenUnie in alle Staten
Rouvoet maakte vanavond ook bekend dat de ChristenUnie weer mee zal doen in alle 12 provincies. De Limburgse afdeling heeft in december besloten om deel te nemen aan de verkiezingen voor het Limburgs Parlement en heeft Arjen Duvekot voorgedragen als lijsttrekker. Rouvoet toonde zich verheugd dat de ChristenUnie deze verkiezingen ook in Limburg campagne zal voeren.

« Terug