Definitieve kandidatenlijst Eerste Kamer vastgesteld

2010_AP_Roel_Kuiper_610 voor site 1zaterdag 15 januari 2011 12:31

Zaterdagochtend 15 januari hebben de besturen van de provinciale unies van de ChristenUnie in het Unieconvent de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer officieel vastgesteld. De ChristenUnie komt met een vernieuwde, sterke lijst met kandidaten voor de Eerste Kamer. Lijsttrekker Roel Kuiper: “Ik heb er veel verwachtingen van. Dit zijn mensen met hart voor christelijke politiek en overtuigd van het belang van een duidelijk christelijk geluid in het Nederlandse parlement. Zij zullen in de komende weken zoveel mogelijk een rol spelen in de campagne".

De Eerste Kamerverkiezingen zijn belangrijker dan ooit. Niet alleen voor het kabinet, maar ook voor de richting van het beleid de komende jaren. De ChristenUnie heeft vaak een doorslaggevende stem. Hoe sterke de positie van de ChristenUnie wordt in de Eerste Kamer hoe groter de invloed op het beleid. De ChristenUnie komt in elk geval met een mooie ploeg die alle steun waard is".

Op 23 mei kiezen de nieuwgekozen Statenleden de leden van de Eerste Kamer. Aanstaande zaterdag 22 januari start de ChristenUnie haar campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen tijdens de Vriendendag rondom het Binnenhof in Den Haag.

Top 6 kandidatenlijst

1. Roel Kuiper (Barneveld)
2. Peter Ester (Baarn)
3. Simone Kennedy (Amersfoort)
4. Herman Sietsma (Ermelo)
5. Leen van Dijke (Middelburg)
6. Beatrice de Graaf (Utrecht)

Kijk voor de volledige lijst met beschrijvingen op http://verkiezingen.christenunie.nl/kandidaten_ek

« Terug

Reacties op 'Definitieve kandidatenlijst Eerste Kamer vastgesteld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.