"De kaderschool komt naar u toe deze zomer!"

fractie en steunfractiedinsdag 07 oktober 2008

"We zaten er met z'n allen een beetje doorheen en samen niet op één lijn. Het contact tussen bestuur en fractie was niet optimaal te noemen en over de te voeren campagne voor de verkiezingen van 2010 hadden we teveel uiteenlopende ideeën": aldus Jeanette van der Woude, fractievertegenwoordiger van de ChristenUniefractie van Hoogezand Sappemeer .

De bovengenoemde redenen waren voor onze fractie de aanleiding om de hulp in te roepen van de Kaderschool. Geen algemene ChristenUnie cursus die we dan maar weer moesten toeschrijven naar onze eigen situatie. Nee, dicht bij huis zodat ook iedereen van zowel de fractie als bestuur aanwezig kon zijn.  De agenda's werden getrokken en in het weekend van 19 en 20 september was het dan zover.

"Ik had zelf sterk de behoefte om gelijk de koe bij de horens te pakken en te benoemen waar de knelpunten zaten": aldus Jeanette. Maar het program was geheel anders. We begonnen met een rondje om aan elkaar te vertellen waarom we in de politiek zaten, wat onze drive was en wat onze verwachtingen van dit weekend waren. Daarna moesten we bezig met waar we ons de komende tijd sterk voor wilden maken. Uit deze brainstormsessie kwamen voor ons drie belangrijke issues en die gingen we zaterdag verder uitwerken. Gaande weg kwamen we uit bij onze taken. Welke rol heb je als bestuur , fractie enz en wees je daarvan bewust. Wat heb je van elkaar nodig en waar kun je elkaar versterken. Van daaruit toewerkend naar invulling van onze politieke werk. De zaterdagmiddag werd niet alleen afgesloten met hele heldere concrete behapbare afspraken maar had ook iedereen er weer zin in om met het politieke werk aan de slag te gaan.

Mijn aanpak had waarschijnlijk averechts gewerkt. Door de aanpak van de kaderschool werd dit weekend een van werkend vanuit onze kracht en niet vanuit het benoemen van onze zwakke punten. En als vanuit de Kaderschool ook nog aan het eind geconcludeerd wordt dat we het hier nog niet zo slecht doen (daar was trouwens Meint zijn dikke knipselmap wel getuige van) dan geeft dat een goed gevoel terwijl ik met een heel ander insteek aan dit weekend was begonnen.

Volgens mij zou deze werkwijze vele verenigingen helpen. De zaterdag daaropvolgend zijn sommigen van ons ook nog naar de Inspiratiedag geweest: "Je begrijpt dat wij, dubbel geïnspireerd, weer helemaal op scherp staan".

Jeanette van der Woude is sinds 2002 fractievertegenwoordiger van de ChristenUniefractie in Hoogezand-Sappemeer, en beoogd lijsttrekker voor 2010.

Op de foto Jeanette (derde van links) met de overige fractie (incl. steunfractieleden) van de ChristenUnie Hoogezand-Sappemeer.


Wilt u als fractie en bestuur ook gezamenlijk doelen stellen en werken aan goede verhoudingen? Kijk bij de mogelijkheden van Iedereen van de partij en/of neem contact op met de office manager van de kaderschool.

« Terug

Reacties op '"De kaderschool komt naar u toe deze zomer!"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.