SGP en ChristenUnie in de lift

lift P1020912a (610x195)maandag 08 juni 2009 12:30

De Europese verkiezingen zijn voor SGP en ChristenUnie in Sliedrecht heel gunstig verlopen. Het aantal ChristenUnie-SGPstemmers steeg in onze gemeente met maar liefst 13,2 procent.

Besturen en fractie van SGP en ChristenUnie zijn bijzonder blij met de uitslag van de verkiezingen voor het Europese parlement op 4 juni. We hoopten op een trouwe opkomst van onze kiezers. Bij regenachtig weer blijkt hoe trouw onze achterban is. Laten kiezers op andere partijen het dan nogal eens afweten, bij SGP en ChristenUnie is dat niet het geval. 4 juni begon als een stralende, zonnige dag. Wat zou dat voor de uitslag betekenen?

Het tellen van de stemmen heeft veel langer dan andere keren geduurd omdat alle stemmen handmatig geteld moesten worden.  De laatste stembureau-uitslag kwam even na 12.uur ’s nachts het gemeentekantoor binnen. De lijst ChristenUnie-SGP haalde 35,1 procent van alle stemmen, een toename ten opzichte van 2004 met 295 stemmen!

We zien de uitslag ook als een teken van steun aan het gevoerde beleid: Europees, landelijk én plaatselijk. Ook al is er verschil in samenwerking, zo’n uitslag is een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. We hopen dan ook dat we elkaar bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar opnieuw weten te vinden.

In het kader van onze eigen campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 hebben we afgelopen zaterdag opnieuw de voorbijgangers op straat om een mening gevraagd voor het te schrijven verkiezingsprogramma.

« Terug