ChristenUnie-SGP dankbaar voor aantal stemmen en zetels

Bedankt voor uw stem EU CU-SGPzaterdag 24 mei 2014 12:58

De eerste exitpolls voor de Europese Verkiezingen wijzen op een mooie uitslag voor de ChristenUnie-SGP met meer stemmen dan in 2009. Zondagavond weten we de daadwerkelijke uitslag.

"Onze combinatie groeit nog steeds!" Dat is de eerste reactie van lijsttrekker Peter van Dalen, ChristenUnie-SGP: "Haalden we in 2009 één procent meer dan in 2004, nu hebben we opnieuw een procent er bij gekregen. En zijn we op bijna 8% van de stemmen gekomen. Er is dus nog steeds groei voor christelijke politiek in Nederland en Europa" aldus Van Dalen. "Dat er voor ons groei is en blijft vind ik een opsteker: kennelijk is ons realistische geluid opgepakt door de kiezer. Samenwerken, zeker, maar Brussel moet zich niet overal mee bemoeien".
Van Dalen: " Natuurlijk, dit  (NOS, Ipsos) is een eerste maar - naar meestal blijkt - redelijk betrouwbare prognose. De partij van de thuisblijvers is veruit de grootste gebleven helaas. Dus je kunt niet zo maar deze uitslag omzetten naar Kamerzetels. Maar wel is helder: voor de combinatie van ChristenUnie-SGP is en blijft er groei. Dat geeft moed voor de komende tijd en de eerstvolgende verkiezingen voor de Provinciale Staten, begin 2015" aldus Van Dalen. "Ook blijkt die groei uit de zetels die onze combinatie in Europa krijgt. De 2e zetel was in 2009 duidelijk een restzetel, nu behalen we zoals het er uit ziet vól 2 zetels. Dat is reden om erg dankbaar voor te zijn" aldus Van Dalen.

Van Dalen en de andere Europarlementariërs zijn gisteravond niet bijeengekomen op een uitslagenavond, want dat doet Van Dalen liever op maandagochtend. "Pas zondagavond om 23.00 uur, als de laatste stembus in Italië dichtgaat, mag de officiële uitslag in Nederland worden bekendgemaakt. Dan is er een uitslagenavond in Den Haag, maar daar zijn wij van lijst ChristenUnie-SGP niet bij, omdat wij ons op zondag met vooral kerkelijke zaken bezighouden. Wel komen we maandagmorgen om 11.00 uur in Den Haag bijeen om de officiële uitslag te vieren. En dan hebben we bij zowel 2 als 3 zetels gebak en koffie."

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht