Algemene Financiële Beschouwingen

woensdag 04 oktober 2006 21:16

Op de agenda staan de Algemene Financiële Beschouwingen met minister Gerrit Zalm. Helaas is er wéér een treinprobleem bij Zoetermeer, zodat ik net als enkele weken geleden via Rotterdam moet reizen. Ach, je raakt eraan gewend…
Vandaag komt alleen de Kamer in eerste termijn aan het woord. Behalve de gebruikelijke schermutselingen tussen oppositie en coalitie over (de waardering van) het kabinetsbeleid komt er dit keer ook nogal wat reclame voor de verschillende verkiezingsprogramma’s voorbij. Als CDA-woordvoerder Frans de Nerée tot Babberich warme woorden spreekt over het arbeidsmarktbeleid ten aanzien van ‘moeilijke groepen’, vraag ik hem waarom zijn fractie dan voortdurend tegen onze voorstellen op dat gebied stemt! Bij herhaling hebben wij voorstellen gedaan om werkgevers een afdrachtskorting te geven als ze ouderen in dienst nemen: het CDA was tegen. Vorige week nog heb ik bij de Algemene Politieke Beschouwingen een motie ingediend om herintredende vrouwen een steuntje in de rug te geven: het CDA stemde tegen. Tja, dat kan hij ook niet goed verklaren en hij belooft mij er in tweede termijn (morgen dus) op terug te komen. ‘k Ben benieuwd…
Verder heb ik een scherp interruptiedebat met hem over de ommezwaai van het CDA rond de overdraagbaarheid van de algemene heffingskorting in alleenverdienerssituaties. Ik ben oprecht verbijsterd als Frans dit laatste restant van het kostwinnersmodel “een perverse prikkel” noemt, die leidt tot ‘gesubsidieerd thuiszitten’. Hoe heb ik het nu?! Ik citeer een nét ontvangen mail van een man met een spierziekte, die niet kán werken, maar geen uitkering krijgt, van wie de vrouw werkt, die nu al getroffen wordt door de no-claimregeling en straks dus ook nog eens een ‘strafkorting’ krijgt van dik € 2.000! Hoe deze strafkorting de keuzevrijheid van deze man vergroot – hét motief van het CDA voor deze opzienbarende move – is mij een raadsel.
’s Middags bureauwerk en overleg met de medewerkers over de agenda van de komende dagen. Daar staan weer flink wat optredens en activiteiten op en dat moet natuurlijk allemaal wel voorbereid worden.
Het treinverkeer richting Utrecht blijkt de hele dag ontregeld te zijn geweest. Even na zevenen kan ik gelukkig weer met de trein naar Woerden. De avond wordt gevuld met voorbereidingen voor de dag van morgen en wat telefoontjes. Ik maak het niet al te laat.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Algemene Financiële Beschouwingen'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:29
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:33
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:35
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:37

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober