Een studio met tegenwind

vrijdag 06 oktober 2006 21:16

Om acht uur rijdt de taxi voor. Ik ga naar een studio in Amsterdam Zuid Oost. Daar staat mij een fotosessie te wachten. EO-presentator Arie Boomsma gaat een campagne voor jongeren opzetten, ter ondersteuning van de ChristenUnie. Dat is natuurlijk geweldig. In de studio blijkt een windturbine te staan. Met een aantal andere kandidaten van de lijst, zoals Joël Voordewind, Martine van Meekeren en Rogier Havelaar, ga ik met windkracht 6 om m’n oren op de foto. Voelt wel goed! Het beeld spreekt voor zich: of we de wind nu mee of tegen hebben, we gaan ervoor. En tegenwind doet de vlieger stijgen, nietwaar?
Tussendoor worden er foto’s gemaakt voor HP/De Tijd en werk ik ook nog mee aan (internet)filmpje rond een speciaal geschreven rap ‘stem rou’: “CU@the¬_stembus”. Fantastisch! Door naar een andere studio in Amsterdam voor de opname van het multiculti-tv-programma Boter, kaas en eieren, gepresenteerd door Guilly Koster. Ik zit er samen met Haci Karacaer, oud-directeur van de orthodoxe Turkse moskee-vereniging Milli Görüs. Hij houdt zich aan de ramadan. Uit respect voor hem laat ik tijdens het gesprek mijn glas water staan en laat ik de aangeboden broodjes inpakken voor onderweg. We spreken over geloof en politiek. Voor mij zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Karacaer ziet dat wat anders, maar mét mij vindt hij het merkwaardig dat een partij als het CDA ook moslims en hindoes op zijn kandidatenlijst zet.
Na afloop van de opnames ga ik naar de Amsterdamse Rechtbank voor een forum ter gelegenheid van het afscheid van rechter Willem van Bennekom, die mij daarvoor heeft uitgenodigd. Een aangenaam debat over integratiebeleid, met onder meer collega-Kamerlid Arno Visser (VVD) en prof. James Kennedy. De bijzondere zitting van de Rechtbank waarin Van Bennekom afscheid neemt en wordt toegesproken woon ik ook bij.
Daarna werk ik mee aan een dvd die zal worden gebruikt voor ChristenUnie-bijeenkomsten voor migranten. Op deze dvd worden interviews met Baptistenvoorganger Orlando Bottenbleij en mijzelf gecombineerd. We zetten onze visie uiteen op integratie, gezin, onderwijs en werkgelegenheid. Ik hoop dat we op deze manier heel veel ‘nieuwe Nederlanders’ zullen bereiken, want ik ben er vast van overtuigd dat zij zich goed in het ChristenUnie-verhaal kunnen herkennen.
Dan spreek ik nog een videoboodschap in voor de vrouwengebedsbeweging ‘Lydia’. Via initiatiefneemster Carla Kwakkel, een nicht van mij, ben ik met deze gebedsbeweging in contact gekomen. Volgende week zaterdag is hun landelijke gebedsdag. Ik roep hen op om de komende tijd te bidden voor de verkiezingen en in het bijzonder voor de christelijke politiek. Wat is het bemoedigend om te weten dat er overal in het land meebidders zijn!
En dan is het tijd om naar huis te gaan. Heerlijk een avond thuis.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Een studio met tegenwind'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:29
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:33
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:35
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:37

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober