De werking van het brein

maandag 09 oktober 2006 23:46

Vandaag een hele serie interviews. Het begint met een interview voor RTL4 met Frits Wester en Rick Nieman. Ze hebben een klassieke wekker bij zich. Het interview duurt precies 15 minuten. Als de wekker gaat, is dat het onverbiddelijke einde van het gesprek. Het gaat over het profiel van de ChristenUnie, ons programma, onze verwachtingen over verkiezingen en formatie, en de uitspraken van Mark Rutte, die een coalitie met de ChristenUnie niet zit zitten.
Na de RTL-heren een interview met de Volkskrant, verdeeld over drie thema’s: de mens Rouvoet, de politicus en ten slotte nog een aantal lastige vragen. Zo willen ze weten wat ik zou doen als mijn dochter met een moslim-jongen thuis komt. Best confronterend, maar dat vind ik niet erg: dat levert wel de mooiste interviews op.
Daarna een interview met ‘Vrij Nederland’ over ‘de werking van mijn brein’. Hoe neem ik belangrijke beslissingen, hóe denk ik, zit ik wel eens te dagdromen? Het gesprek is eigenlijk leuker dan ik had verwacht.
Tussen de interviews door doe ik allerlei dingen. Overleg met medewerkers en het partijbureau, e-mails afhandelen. ’s Avonds ga ik naar Rotterdam, voor een ontmoeting met een 25-tal voorgangers van migrantenkerken. We hebben het over christelijke politiek, de ChristenUnie en de verkiezingen. Aansluitend is er een bijeenkomst met zo’n 80 leden van de plaatselijke Volle Evangelie Gemeente. Ik kies voor mijn favoriete aanpak: met de microfoon de zaal in, zodat de mensen zélf kwijt kunnen wat ze vinden van christelijke politiek. Er zijn vragen over compromissen sluiten en natuurlijk ook over de peilingen en ‘strategisch stemmen’; ik leg opnieuw uit dat een stem op een grote partij waar je het eigenlijk niet mee eens bent mij niet zo strategisch lijkt. Een stem op de ChristenUnie daarentegen betekent een strategische versterking van de christelijke politiek. Daar wordt flink over doorgevraagd, maar na afloop komen verschillende mensen mij vertellen dat ze zich hebben laten overtuigen dat een stem op de ChristenUnie echt een verschil zal maken. Fijn om zoveel sympathie voor onze partij en standpunten te ontmoeten!
Mensen willen ook weten hoe ik persoonlijk de leiding van de Geest en de kracht van het gebed ervaar. Zo’n avond is voor mijzelf ook altijd weer een mooie avond.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'De werking van het brein'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:27
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:33
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:35
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:36

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober