Vaagheid over Europa

woensdag 11 oktober 2006 08:01

Om de drukte van de campagnetijd in goede banen te leiden, heb ik tegenwoordig elke dinsdagochtend agendaoverleg met de fractiemedewerkers Jacob, Joël en Rita. We nemen de agenda door, met alle debatten, werkbezoeken, spreekbeurten en interviews, en kijken wat er voorbereid moet worden en door wie. Het moet namelijk allemaal wel werkbaar blijven. Daarna heb ik een overleg met Henriette over alle nieuwe aanvragen voor interviews, spreekbeurten en ontmoetingen. In deze tijd ligt er elke dinsdag een hele nieuwe stapel aanvragen, die we proberen in de agenda te passen.
Aansluitend hebben we fractievergadering. Arie heeft het voorzitterschap voor een tijdje van mij overgenomen, en blijkt een uitstekende en plezierige voorzitter. Iedereen krijgt de ruimte om zijn bijdrage te leveren, maar het gaat toch allemaal net wat strakker dan wanneer ik zelf voorzitter ben. De vergaderingen duren ook minder lang...
Na de lunch neem ik een boek in ontvangst van de Stichting Alcoholpreventie (Stap) met als titel ‘Beleid onder invloed’. Wij krijgen het boek aangeboden omdat de ChristenUnie in haar verkiezingsprogramma volgens Stap de meest duidelijke en effectieve maatregelen tegen overmatig alcoholgebruik door jongeren voorstelt. Dat vind ik een groot compliment.

Na het vragenuurtje en de stemmingen volgt het jaarlijkse debat over ‘De staat van Europa’ met premier Balkenende en minister Bot van Buitenlandse Zaken. Bij dit debat zijn ook de Nederlandse Europarlementariërs aanwezig. Ik zeg in mijn bijdrage dat ik het merkwaardig vind dat het na het referendum over de Europese Grondwet zo stil is gebleven over Europa. Een denkpauze betekent toch niet dat je moet ophouden met denken? Ik ben het helemaal met Eurocommissaris Neelie Kroes eens die constateerde dat de verkiezingsprogramma’s van de grote partijen slechts heel vaag zijn over Europa.
Ik zet de visie van de ChristenUnie op Europese samenwerking nog eens uiteen en verwoord daarbij onze zorg over de toetredingsonderhandelingen met Turkije, ook gezien de recente onrust rond de kwestie van de Armeense genocide. Daar lijken Balkenende en Bot begrip te hebben.
Het wordt een lang debat. Aan het eind van de avond rijd ik met Mat Herben mee naar huis.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Vaagheid over Europa'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:27
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:33
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:34
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:36

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober