28 oktober - week 43 - 2006

zaterdag 28 oktober 2006 12:00

Het aftellen naar de verkiezingen is nu echt begonnen. De spanning neemt ook steeds meer toe. Dat merk ik overal om me heen. Het is ook niet zo vreemd. Er hangt veel van af de 22e november. Ook voor de ChristenUnie.

In de peilingen zakken we wat terug. Geen reden om in paniek te raken. Wel reden om met nog meer kracht de campagne te voeren. Vrijdag is onze regiotoer begonnen in Limburg. 's Avonds een bijeenkomst met 100 aanwezigen. Dat is voor ons in Limburg een hele mooie score. Vandaag zitten we in Flevoland. Ik zal me vanmiddag bij de Christenunie-club voegen. Vanmiddag moet ik ook nog een bijdrage leveren aan een bijbelvoorleesmarathon in mijn woonplaats Zwolle. Een vervolg op de campagne voor de NBV van vorig jaar.

Deze week was opnieuw erg druk. Maandag heb ik de hele dag het debat over het belastingplan bijgewoond. Ik heb André vervangen die een aantal andere afspraken had. Het was een leuk debat. We hebben het woensdagavond plenair afgerond. Ik heb o.a. aandacht gevraagd voor de fiscale problematiek van bedrijfsverplaatsingen en de stakingswinsten. Met name voor de landbouwsector is dat een groot probleem.

Dinsdag weer een dag vol met van alles en nog wat: fractievergadering, vragenuurtje, stemmingen enz. Altijd erg vermoeiend. Tijdens het vragenuurtje herkende Gonnie van Ouderalllen minister Hoogervorst niet. Zo kun je ook in het nieuws komen! Gonnie is overigens wel één van de weinige kamerleden behorende tot een groep die echt werk van het kamerwerk maakt. Ze heeft in een paar weken al meer gedaan dan de groep/persoon Lazrak in vier jaar tijd. Dinsdag is mijn wijkpredikant Henk Messelink, zijn vrouw Nel en kinderen Sander en Judith te gast in de Kamer. Altijd leuk om bekenden op mijn werkplek te ontvangen.

Woensdag een dag die weer helemaal vol met vergaderingen staat. Ik vervang Tineke voor de begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze dag is ook het vervolg van het debat over de Schipholbrand. Dat debat krijgt een bijzondere wending als minister Hirsch Ballin aan het begin van de 2e termijn moet toegeven de Kamer in de 1e termijn verkeerd geinformeerd te hebben. Ongelofelijk dat zoiets kan gebeuren. Evenals maandagnacht blijf ik in den Haag over. Naar huis gaan is er momenteel niet bij.

Donderdag zowel de begroting Verkeer en Waterstaat als het vervolg van de begroting Sociale Zaken. Een lange dag in de plenaire vergaderzaal. Ik ben tegen 23.00 uur thuis.

Vrijdag werk ik een deel van de dag thuis. Onder andere twee interviews. 's Avonds naar de bruiloft van medewerker Pieter Grinwis en zijn Suzanne. Iets over 00.00 uur thuis.

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '28 oktober - week 43 - 2006'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:38

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober