Een veel groter campagne-speelveld

dinsdag 24 oktober 2006 23:22

Na de gebruikelijke dinsdagvergaderingen heb ik een ontmoeting met een achttal voorgangers van Amsterdamse migrantenkerken. Ze hebben een tijdje geleden een bijeenkomst gehad met Joël Voordewind, de nummer 4 op onze kandidatenlijst. En die heeft hen uitgenodigd om eens in Den Haag te komen kijken. Een leuke ontmoeting en een goed gesprek over christelijke politiek en de problemen waar zij in Amsterdam tegen aan lopen.

Daarna om 14 uur de stemmingen. Een hele lange lijst met voorstellen, dat duurt dus een hele poos. Maar als we daarmee klaar zijn, staat mij een belangrijke delegatie te wachten: een groep meiden uit groep 7 en 8, onder wie Laura, mijn Hilversumse nichtje van elf. Ze belde me het afgelopen weekend om te zeggen dat zij ook de politiek ingaat. Een paar dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn er namelijk ook verkiezingen voor het Kinderparlement. En Laura staat op de vijfde plaats op lijst van de Partij van de Vriendschap (zie voor de andere partijen www.zapp.nl). Volgens de informatie onder Laura’s foto ben ik haar favoriete politicus. Ze is met haar partijgenootjes campagne aan het voeren. En ik heb haar meteen uitgenodigd om eens in Den Haag op bezoek te komen. De meiden vinden het fantastisch, ze zitten een tijdje op de publieke tribune. We vergelijken onze partijprogramma’s met elkaar en ze stellen me een aantal leuke vragen over mijn werk en mezelf.
Na dat bezoek doe ik wat bureauwerk en ga nog even snel wat gezonds eten voordat ik per trein in de richting van Elburg rijd. In deze weken moet ik voorkomen dat ik alleen maar snacks eet. Ik ben op de gekste tijden onderweg, en van goed eten komt het lang niet altijd. Maar ik zal mijn best blijven doen om goed voor mezelf te zorgen.

Dan dus naar Elburg, voor de eerste echte verkiezingsavond georganiseerd door Nunspeet, Elburg en Oldebroek. De zaal zit met 140 mensen zo vol dat een aantal mensen zelfs in de hal moet zitten. Ze hebben er de splinternieuwe verkiezingsposter al. Het is een boeiende, interactieve avond. Veel interrupties en vragen. Dat heb ik het liefst. En daarna een panelgesprek met de ChristenUnie-fractievoorzitters uit de drie gemeenten. En natuurlijk is daar ook Nico Schipper, onze oud-fractievoorlichter, maar sinds de gemeenteraadsverkiezingen wethouder te Nunspeet. Het is leuk om hem te zien, en ik voel wel dat hij het ook fantastisch had gevonden om in deze tijd voorlichter te zijn. Want verkiezingstijden zijn natuurlijk ook voor voorlichters geweldige tijden. Maar goed, hij hoeft geen spijt te hebben dat hij nu wethouder in Nunspeet is. Hij doet het daar uitstekend.

De sfeer op de verkiezingsavond is uitstekend. Hier en daar wordt een kritische vraag gesteld, en dat vind ik juist leuk. Ik merk aan alles dat dit een andere campagne is dan andere jaren. We zijn er als ChristenUnie helemaal bij. Er wordt anders naar ons gekeken. We voeren niet alleen onze eigen campagne op ons eigen speelveld, we spelen ook een rol op een veel groter speelveld. De media zijn meer dan ooit in ons geïnteresseerd. Zo doen we dit jaar voor het eerst mee aan het NOS-verkiezingsdebat van de zes grootste partijen op 21 november. En ook aan het Erasmus debat voor 1Vandaag. Dat wordt de tweede keer, want bij het referendum over de Europese Grondwet heb ik daar ook aan meegedaan, omdat wij als een van de weinige partijen duidelijk tegen die Grondwet waren. Voor ons zijn dat grote kansen om een breed publiek te bereiken.

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Een veel groter campagne-speelveld'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:38
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:39

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober