Kindgebonden budget

maandag 30 oktober 2006 21:13

Vandaag een interview met Radio5 over het kindgebonden budget. Voor dat idee komt steeds meer belangstelling. Ik heb er al heel wat interviews over gehad de laatste tijd. Wij hebben het al jaren in ons verkiezingsprogramma staan, maar blijkbaar is de tijd er nu rijp voor.
Het kindgebonden budget is een inkomensafhankelijke bijdrage per kind naast de kinderbijslag. Dit budget biedt ouders werkelijk keuzevrijheid. Ze kunnen het geld besteden aan kinderopvang buitenshuis, maar ze mogen het ook zelf houden als ze ervoor kiezen de zorgtaken voor kinderen zelf op zich te nemen en daarvoor een deel van hun inkomsten opgeven. Steeds meer mensen lijken te gaan inzien dat dit een goed idee is, dat ook heel goed bij deze tijd past.
Daarna een voorbereidingsgesprek over het tv-programma Schepper & Co met Jacobine Geel. Er is een onderzoek geweest onder christenen welke punten christen-politici volgens hen hoog op de agenda zouden moeten zetten. Ik ben een van de drie forumleden die daarop gaan reageren. Schepper& Co wordt maandag 6 november uitgezonden.
Er is nog even sprake van dat ik ga optreden in het radiopunt StandpuntNL, een programma waarin publiek telefonisch reageert op een stelling. Daarvoor moet ik dan naar de radiostudio in Leeuwarden of Zwolle, maar na een tijdje wordt het afgeblazen, omdat André Rouvoet vandaag ook al de hele dag wordt gevolgd. Dat vinden ze bij radio één te veel van het goede van de ChristenUnie. Ach. Het betekent in ieder geval wel dat ik meer tijd heb voor bureauwerk dat zich in deze weken gemakkelijk opstapelt. ‘s Avonds nog een column schrijven voor Opwekking magazine.
’s Avonds stond nog een spreekbeurt gepland in Rouveen, vanochtend hoor ik dat die niet doorgaat, vanwege dubbeling met een spreekbeurt van Arie Slob. Die spreekbeurt blijft dus in het vat zitten.
Labels
Tineke Huizinga

« Terug

Reacties op 'Kindgebonden budget'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:38
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:38
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:40
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:41

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober