Een vol weekje

vrijdag 20 februari 2004 15:37

Dit keer een tijdiger én beduidend korter verslag van mijn bezigheden: we gaan er met het gezin een weekje tussen uit en de rest van het gezin zit al zo ongeveer in de auto…

 

Maandag 16 februari

’s Morgens thuis, de week voorbereiden. De middag vul ik met een nuttig en leerzaam werkbezoek van de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. ’s Avonds valt er thuis een heleboel te lezen voor de fractievergadering van morgen en voor de komende vergaderdagen.

 

Dinsdag 17 februari

Een volle dag. Eerst fractievergadering; er zijn drie jarigen geweest: Jenne (admin. medewerker), Nico (voorlichter) en collega Tineke. We accepteren niet dat er gezamenlijk getrakteerd wordt en boeken het gebak zorgvuldig in voor de eerstkomende vergaderingen.

Ik moet er eerder uit, omdat ik moet spreken in de Residentie Pauzedienst, in de Waalse Kerk. Het thema is het derde gebod: ‘de Naam boven alle naam’. Na afloop ontmoet ik een Egyptische asielzoeker, die met angst en beven de laatste uitspraak afwacht.

Snel terug naar de Kamer, waar ik midden in een ontmoeting van Kamerleden met middelbare scholieren val. We beantwoorden vragen over de Europese Grondwet.

De agenda wordt bij de regeling van werkzaamheden grondig overhoop gehaald. Arie kan op het laatste moment toch het debat over de (nieuwe) bouwfraude doen, want zijn optreden bij VARA’s ‘Barend & Witteman’ gaat niet door. I.v.m. Donners aanwezigheid bij dat debat vervalt ‘mijn’ overleg met Donner over huiselijk geweld, waardoor ik meer tijd heb voor allerlei andere bezigheden.
Nog een gesprek, dan eten in het Kamerrestaurant en halverwege de avond Woerdenwaarts.

 

Woensdag 18 februari

In alle vroegte naar Hilversum voor het ‘Belmont-beraad’, een gespreksontbijt met een aantal christelijke leiders. Als altijd een gelegenheid om (geestelijk) op adem te komen en om goede vrienden te ontmoeten.

Om 10:00 uur spoorslags met de trein naar Den Haag, waar ik als getuige-deskundige word verhoord door ‘de 1e buitenparlementaire enquêtecommissie’, over het onderwerp ‘de koopkracht van ouderen’. Ik heb nog net tijd om wat overleg met een thuiszorginstelling te voeren, die me ook verteld dat de opzet van het onderzoek naar de gevolgen van de verhoging eigen bijdrage thuiszorg verre van volledig is. Dat meld ik prompt tijdens mijn verhoor en ik vraag mijn medewerker Reinier Koppelaar om er Kamervragen over voor te bereiden.

Nog even een groep bezoekers uit Delft te woord staan en dan met de trein voor de tweede keer vandaag naar Hilversum, dit keer voor een radiogesprek over de ChristenUnie. Samen met publicist Herman Vuijsje, politicoloog Hans Vollaard en Trouw-journalist Marcel ten Hooven spreek ik, onder leiding van Marjolein Uitzinger, over de sterke en zwakke kanten van de ChristenUnie en over de kansen en bedreigingen. Plezierig en ontspannen gesprek, met veel vriendelijke opmerkingen aan ons adres.

Inmiddels is mij gemeld dat er vanavond een debat met minister Zalm zal zijn over de jongste CPB-prognoses van het EMU-tekort dit jaar (3,3%...!). Dus maar weer terug naar Den Haag… Ik heb nog de nodige tijd voor post, e-mail en telefoon en om wat te eten en het debat voor te bereiden. Het gaat volgens mij over niets en dat blijkt ook wel. Toch wordt het nog laat, maar gelukkig kan ik met Gerda Verburg meerijden in de ‘voorzittersauto’.

 

Donderdag 19 februari

Een overvolle dag. Ik som op:

·                    Gesprek met drie mensen van de Amsterdamse politie over ons ‘doe normaal’-project; zij doen al iets wat daarop lijkt. Nuttig. Ik moest er maar eens gaan kijken.

·                    Plenair debat over de uitvoering van een motie over het vrij verkeer van werknemers uit de nieuwe EU-lidstaten. Niet bijster spannend.

·                    Interview met twee studentes journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede, over de tijd dat ik nog les gaf aan de ESJ (Evangelische School voor Journalistiek) in Amersfoort. Leuk om herinneringen op te halen aan de mensen van toen!

·                    Groepsbezoek uit Amersfoort; na een kwartiertje moet ik al weg voor een ontmoeting met een Pakistaanse christen-parlementariër, maar als die te laat blijkt te zijn, ren ik nog even terug om wat vragen van de gasten uit Amersfoort te beantwoorden.

·                    Dan met drie collega’s de ontmoeting met de Pakistaanse collega. Er is amper tijd voor het stellen van vragen; echt veel wijzer over de situatie van (religieuze) minderheden in Pakistan worden we niet.

·                    Aansluitend een interview met HP/De Tijd, over christelijke politiek, de verschillen tussen ChristenUnie en CDA, mijn opvattingen over Balkenende II en Balkenende zelf en een aantal inhoudelijke thema’s (o.a. asielbeleid).

·                    Tenslotte een gesprek met enkele vrienden van de Christian Business Men Corporation (CBMC), die bezig zijn met nieuwe plannen, waar ze de ChristenUnie graag bij willen betrekken.

 

En dan is het half zes geweest en ontdek je dat je niet geluncht hebt…

Snel wat achterstallig bureauwerk en daarna eten met de collega’s en een enkele medewerker. Er volgt nog een avond van debatjes, maar ik hoef aan geen enkele mee te doen. Wel volg ik het debat over het UWV nauwlettend; de VVD is stevig richting minister De Geus, bijt niet door, maar geeft ook niet royaal het vertrouwen. Dit zullen De Geus en het CDA niet leuk vinden…

Tegen middernacht heb ik samen met PvdA-collega Aleid Wolfsen nog een discussie in het radio-programma ‘Met het oog op morgen’ over wat al is gaan heten ‘de kwestie-Plooy’: de officier van justitie op wie een aanslag was beraamd en die zich door de top van het OM in de steek gelaten voelt in zijn bescherming. Om half één zijn we aan de stemmingen toe en een half uur later valt de hamer. Collega Antoinette Vietsch is zo vriendelijk mij in Woerden af te zetten.

 

Vrijdag 20 februari

Vandaag zo snel mogelijk inpakken en wegwezen. Lekker een weekje ertussenuit. Dat geldt dus ook voor dit weblog…
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Een vol weekje'

Ajis Hidayat, Ajis (Hidayat) [1048315]
Geplaatst op: 24-05-2017 09:13
I am very excited because I can get this very good information, This is one of the really very helpful information, I hope you keep updating other up-to-date information that may be useful to me as well as to many others, Maybe I will recommend this site to my friends, Because I am sure they will be very helpful with this site, just like me, Thank you very much

Obat Asam Urat Obat Kurap Cara Mengobati Benjolan Di Selangkangan Obat Hipertensi Cara Menyembuhkan Biang Keringat Cara Menyembuhkan Kandidiasis Obat Insomnia Obat Demam Berdarah Obat Maag Kronis Obat Kolera

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.