Week 03 -2004

zaterdag 17 januari 2004 17:01

's-Ochtends wat uitgeslapen. De enige dag dat het deze week mogelijk is. Daarna weer achter de computer. 's-Middags naar Den Ham. Niet voor de politiek. Voor het eerst in (ik geloof) 10 jaar ga ik weer aan een hardloopwedstrijd meedoen. Op weg naar den Ham vraag ik me af waar ik mee bezig ben. Het regent hard en er staat veel wind. Het is een bosloop van 9,6 kilometer. Er zijn tijden geweest dat ik aan de lopende band wedstrijden liep en dan over nog wel grotere afstanden. Maar dit voelt als een overwinning. Als het startschot klinkt loop ik met een glimlach op mijn lippen mee in het loperspeleton. Ik ben er weer terug.

Zondag 11 januari

Een dag met veel regen. Dat betekent veel binnen zitten. Verwarming hoog, muziekje aan. Dat kan heel gezellig zijn. Vandaag ook naar de kerk. In de morgendienst vieren we het avondmaal. 's-Avonds nog een hele goede bijeenkomst met onze wijkgenoten.

Maandag 12 januari

Weer aan het werk. Ik ga 's-morgens naar Amersfoort voor een bijeenkomst van het platform lokaal bestuur van de ChristenUnie. Dit platform staat onder leiding van Gert Schutte. We nemen een aantal zaken met elkaar door. Spreken onder meer af dat er een bijeenkomst moet komen over de plannen van minister de Graaf mbt een nieuw kiesstelsel. In de loop van de middag weer thuis. Ik ga weer verder met de bestudering van de Wet Beroepen in het onderwijs en lees stukken over de leerlinggebonden financiering. Nu heb ik tijd om me voor te bereiden op debatten die gaan komen. 's-Avonds weer hardgelopen.

Dinsdag 13 januari

's-Ochtends heb ik een afspraak in Ommen. Ik bezoek ZMLK-school Boslust. Ik heb deze school een keer eerder bezocht, maar verdwaal nog wat in het bos. Iets later dan afgesproken ontmoet ik directeur Alex Grolleman. Er is ook een bestuurslid aanwezig. We spreken over de leerlinggebonden financiering. Er gaan een aantal zaken niet goed. Ik ben er al langer mee bezig en heb de zaken onderhand wel scherp. Woensdag 28 januari zullen we er met minister Van der Hoeven over praten. 's-Middags weer thuis. Ik heb verder geen afspraken en kan rustig aan het werk. Dat dacht ik. Ik krijg telefonisch te horen dat er op teletekst staat dat er in den Haag een docent is neergeschoten. Snel zoek ik de pagina op. Verschrikkelijk. Al vrij snel word ik gebeld door een journalist om commentaar te geven. In de loop van de middag meer telefoontjes. s'-Avonds komt het bericht dat de docent is overleden. Alle media besteden aandacht aan dit gebeuren. Het valt me in positieve zin op dat collega's niet direct van alles beginnen te roepen. Dat kan zomaar gebeuren in een dergelijke hectiek. We hebben daar wel voorbeelden van. Natuurlijk moeten we hier verder over praten, maar graag wel met alle feiten op tafel. Het onderwerp 'veiligheid op school' komt in de kamer overigens regelmatig aan de orde. Ook scholen zijn er vaak intensief mee bezig.

Woensdag 14 januari

De verjaardag van mijn vader. Hij zou vandaag 77 geworden zijn. We moeten hem echter al 23 jaar missen. Ik vertrek vandaag naar den Haag. Voor de eerste keer in het nieuwe kalenderjaar. Vandaag vergadert de tijdelijke commissie infrastructuur weer. We spreken intensief over ons plan van aanpak. Dat moet volgende week bij het presidium liggen. Na goedkeuring kunnen we daadwerkelijk aan de slag. Deze eerste fase is overigens zeer cruciaal. Bezint eer ge begint, is ook voor onze commissie van belang. We zijn in het begin van de middag al klaar. Ik ruim nog wat rommel op (ja, daar komt de post weer) en vertrek op tijd naar huis. Ik kan nog thuis mee eten. 's-Avonds weer hardgelopen. Nu kan het nog.

Donderdag 15 januari

Weer naar den Haag. De hele dag voer ik met onze ambtelijk secretaris Jacob Pot functioneringsgesprekken met medewerkers. Als lid van onze fractiebestuur heb ik personeelszaken in mijn portefeuille. We hebben de afgelopen maanden al vaker met fractieleden gesproken, maar dit is toch weer waardevol. Ik ben in het begin van de avond weer thuis. Direct weer verder aan het werk. Volgende week staan er 3 agendapunten op de plenaire vergaderagenda. Ze zijn allemaal van mij. Leuke start.

Vrijdag 16 januari

's-Ochtends naar Hilversum voor een bezoek aan BNN. Ik ga samen met Nico Schipper. We spreken met algemeen directeur Gerard Timmer en adjunct directeur Lucas Goes. Het is een open gesprek. Goed om over en weer mogelijke vooroordelen weg te nemen. Ik spreek de beide directeuren wel aan op een aantal programma's en het taalgebruik van BNN. We praten daar wat op door en ik merk dat er gevoel is voor onze bezwaren tegen één en ander. Als je elkaar niet spreekt kun je dat naar elkaar ook niet kwijt. Weer naar Zwolle. Nico zet me in Nunspeet bij het station af. De trein vertrekt net voor mijn neus. Ik moet een half uur wachten op de volgende. In de stationshal lees ik verder in mijn stukken voor de wet op de beroepen in het onderwijs. Ik had wat in mijn binnenzak gestoken. 's-Middags thuis weer verder. En ook 's-avonds ploeg ik nog door de stukken. wat een onderwerp.

Zaterdag 17 januari

's-Ochtends wat uitgeslapen. de enige dag dat het deze week mogelijk is. Daarna weer achter de computer. 's-Middags naar Den Ham. Niet voor de politiek. Voor het eerst in (ik geloof) 10 jaar ga ik weer aan een hardloopwedstrijd meedoen. Op weg naar den Ham vraag ik me af waar ik mee bezig ben. Het regent hard en er staat veel wind. Het is een bosloop van 9,6 kilometer. Er zijn tijden geweest dat ik aan de lopende band wedstrijden liep en dan over nog wel grotere afstanden. Maar dit voelt als een overwinning. Als het startschot klinkt loop ik met een glimlach op mijn lippen mee in het loperspeleton. Ik ben er weer terug. Het is nat in het bos. Goed opletten bij boomstronken en grote drassige plekken en plassen. Ik ben dik tevreden met mijn tijd van 45 minuten. Voor dit moment kan het er mee door. In juni wil ik in Zwolle de halve marathon gaan lopen. Dan moet het wel wat harder. Na afloop krijgen we een bakje erwtensoep. En dan naar huis. Thuis onder de douche en nog even aan het werk. Ik schrijf onder meer mijn dagboek. Vanavond komen Guido (mijn oud-medewerker) en zijn vrouw Erna op visite.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 03 -2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.