Dagboek week 05 - 2004

zaterdag 31 januari 2004 12:26

Het debat wordt live door RTV Gelderland uitgezonden. Vanwege de siuatie van Bathmen is ook RTV Oost aanwezig. We vergaderen van 10.15 uur tot ca. 19.30 uur. Het is een debat dat geen moment verveeld. Naar mijn beoordeling wordt op een redelijk hoog niveau gedebatteerd. Ik ben tweede spreker in de rij. Ik heb twee amendementen ingediend (Bathmen bij Deventer en Warnsveld zelfstandig) die in het debat veel aandacht krijgen. Ook de positie van Doetichem en Doesburg zijn onderwerp van gesprek. Er ontwikkelen zich bijzondere coalities. Mijn amendement mbt Bathmen gaat het wel halen, zo vermoed ik. Warnsveld is meer onzeker. Ik tel een situatie dat 72 kamerleden voor en 78 tegen zijn. Dat zouden we eigenlijk moeten omdraaien.

Zondag 25 januari

Zoals bijna altijd een heerlijke zondag. Even geen politiek en aandacht voor andere zaken. Na de morgenkerkdienst gaat Laurens, een oud-klasgenoot van Aron, met ons mee naar huis. Laurens heeft ooit een auto-ongeluk gehad, die grote consequenties heeft gehad voor zijn verdere ontwikkeling. Hij is gek op spelletjes doen. Aan het eind van de middag nog naar de verjaardag van Henrike. 's-Avonds gezellig thuis. Marjette plakt foto's in, die door mij van commentaar worden voorzien. Wat een teamwork!

Maandag 26 januari

Ik ben vandaag in de gelegenheid om thuis te werken. Kijkend naar de agenda van de komende dagen is dat hard nodig. Ik werk onder meer aan de idefinitieve tekst voor het debat over de herindeling Achterhoek. Een uiterst pittig en beladen onderwerp. Ook bereid ik me voor op de tweede termijn van het debat over de direct gekozen burgemeester. De hardloopschoenen gaan vandaag ook nog even aan.

Dinsdag 27 januari

Het is feest in huize Slob. Karen is 8 jaar geworden. Ze is al vroeg wakker en kan nauwelijks wachten op haar kado's. Ik heb toestemming gekregen om vanmorgen wat later op de fractievergadering te komen. Nu kan ik er nog even bij zijn. Waar blijft de tijd als je jongste kind al zo oud wordt. We liggen op een bepaald moment met z'n zessen in bed bij het geven van de kado's aan Karen. Wat ben ik gezegend met dit stel. Ik breng Karen naar school (plus een tas met tractaties), snel naar huis en dan naar den Haag. Daar ben ik om 11.00 uur. Ik voeg me bij de fractievergadering. Mijn tekst over de Achterhoek wordt welwillend van commentaar voorzien. Dat had gekker gekunt. Dit is een mooie samenwerking met medewerker Heleen geweest. Na het vragenuurtje en de stemmingen ben ik vanaf 17.00 uur bij het vervolg overleg over de direct gekozen burgemeester. Ik ben vrij hard over deze voorstellen, maar daar is ook alle reden voor. Minister de Graaf is niet blij met mijn opmerkingen over de grondwet (eerst wijzigen voordat de gekozen burgemeester er kan komen). Waarschijnlijk tref ik een gevoelige snaar. Rond 20.00 uur is het overleg afgelopen. Ik heb besloten om naar huis te gaan en zit om 20.38 uur in de trein. Ook nog even wat gegeten. We vergaderen namelijk onder etenstijd gewoon door. In de trein nog contact met Karen die een egweldige dag achter de rug heeft. Zo mag ik het horen. Als ik rond 22.45 uur thuis ben ligt ze (gelukkig) al te slapen. Marjette is nog wel wakker.

Woensdag 28 januari

Daar gaan we weer. Het weer is slecht. Vandaag staat vooral in het teken van het debat met minister van der Hoeven over de wet Beroepen in het onderwijs. Ik heb me daar in de afgelopen weken goed op voorbereid. We ronden het debat nog niet helemaal af. Volgende week verder. Het lukt me om de trein van 19.08 te pakken. Ik glibber wel over besneeuwde straten naar het station. De treinen rijden gelukkig gewoon.Ik ben  om 21.00 uur thuis. Marjette is met Lotte naar de Open Dag van het Greijdanus College. Ze komen doornat van de sneeuw thuis. Tja, het is wel winter. Je zou het soms haast vergeten.

Donderdag 29 januari

Vroeg uit bed (06.15 uur). Vandaag het debat over de herindeling Achterhoek. Ik wil absoluut niet te laat komen. Met dit weer is dat wel onzeker. Opnieuw blijkt dat het echt niet altijd kommer en kwel is bij de NS. Ik ben om 09.00 uur in den Haag en het debat zal om 10.15 uur beginnen. Bussen vol met betrokken bewoners uit de her in te delen gebieden hebben meer pecht. Sommigen komen pas aan het begin van de middag aan of hebben de terugreis maar weer ingezet. Het debat wordt live door RTV Gelderland uitgezonden. Vanwege de siuatie van Bathmen is ook RTV Oost aanwezig. We vergaderen van 10.15 uur tot ca. 19.30 uur. Het is een debat dat geen moment verveeld. Naar mijn beoordeling wordt op een redelijk hoog niveau gedebatteerd. Ik ben tweede spreker in de rij. Ik heb twee amendementen ingediend (Bathmen bij Deventer en Warnsveld zelfstandig) die in het debat veel aandacht krijgen. Ook de positie van Doetichem en Doesburg zijn onderwerp van gesprek. Er ontwikkelen zich bijzondere coalities. Mijn amendement mbt Bathmen gaat het wel halen, zo vermoed ik. Warnsveld is meer onzeker. Ik tel een situatie dat 72 kamerleden voor en 78 tegen zijn. Dat zouden we eigenlijk moeten omdraaien. Ik heb vanavond een spreekbeurt in Nijverdal in de agenda staan. dat wordt lastig nu het debat zo lang doorgaat. Secretaresse Henriette probeert nog een vervanger te regelen. dat lukt niet. Overleg met de organisatie in Nijverdal. Als ik de trein van 19.08 neem kan ik om 21.16 in Nijverdal zijn. Dat is de laatste mogelijkheid om nog een deel van de vergadering bij te wonen. Dat gaat uiteindelijk ook lukken. Ik verlaat iets voor het einde van het debat de Kamer en haast me naar de trein. Het lukt allemaal net. Ik ben nog ruim een uur bij de vergadering in Nijverdal en spreek over de gekozen burgemeester. De lokale televisie maakt opnamen. Met een bos bloemen sta ik om 22.30 uur op het station Nijverdal in de kou op de trein te wachten die me om 22.47 uur naar Zwolle moet brengen. Ik ben bekaf. Dat hoort bij het vak, zullen we maar zeggen. Om 23.30 uur ben ik weer thuis. Wat een enerverende dag.

Vrijdag 30 januari

Ik kan tot 08.30 uur op bed blijven liggen. Met dank aan Marjette. Om 09.30 uur ben ik bij een kinderdagverblijf in Zwolle om voor te lezen. Dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Ik ben gevraagd door Anja Pierik. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Hartstikke leuk om te doen. Wat een scheetjes. Ik lees uit Dicky Dick. Zo te zien vinden de kinderen het leuk. Anders ik wel. Het kinderdagverblijf zit vast aan een schippersinternaat. Ik krijg na het voorlezen nog een rondleiding. Daarna naar huis. Ik voel me nog steeds moe. Zo'n  week gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik doe het om die reden vandaag maar een beetje rustig aan. 's-Avonds moet ik nog wel weg. Ik ben uitgenodigd door Perspectief Staphorst om te spreken op een avond over politie en openbare orde. Ik ben daar samen met politieagent jan Bos, burgemeester Alssema, Freek Brouwer (raadslid uit Urk) en Marcel Benard (voorzitter landelijk Perpspectief). Met de ca. 40 aanwezigen hebben we een prima avond. Er wordt open gesproken over ondermeer de problematiek van Staphort/Rouveen m.b.t. veiligheid. Met name in het weekend gaat daar ook wel eens het een en ander mis. Om 22.45 uur ben ik weer thuis.

Zaterdag 31 januari

Vanmorgen viert Karen haar verjaardag. Het krioelt van kinderen in ons huis. Ik mag ze straks weg gaan brengen. De rest van de dag zal ik gebruiken voor de voorbereidingen voor volgende week. Er staat weer genoeg op de agenda.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Dagboek week 05 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.