Week 09 - 2004

zaterdag 28 februari 2004 18:28

Om 10.00 uur ben ik bij de landelijke ontmoetingsdag van de GMV-agrariërs. Er zijn ca. 60 agrariërs aanwezig (sommige met hun vrouw). Ik spreek over de toekomst van de landbouw en geef onder meer aan dat de overheid naast de sector moet staan om ze bij te staan in de omslag die van hen (mede vanuit Europese regelgeving) verwacht wordt. Er vindt een interesaante gedachtenwisseling plaats. Onder meer over mijn pleidooi voor eerlijke prijzen voor de producten die boeren leveren. De marges zijn klein, maar ik verwacht wel een actieve houding van de overheid hierbij. 's-Middags ben ik nog even thuis en vanaf 17.00 uur ben ik in vergadering met de Raad van Toezicht van de Zorgcombinatie Zwolle e.o. We hebben een goed gevulde en - qua onderwerpen - zware agenda. Op het moment dat ik met de zorg bezig ben, is Tineke in den Haag bij de vergadering van de Vaste Kamercommissie van Defensie. Daar wordt gesproken over de brief van het OM mbt de schietinstructies van de militairen in Irak.

Zondag 22 februari

Zondag, rustdag. Vandaag wordt in onze kerkelijke gemeente het avondmaal gevierd. Ook komt mijn zus Mieke en haar man René + kinderen langs. dat is lang geleden. Al met al een heerlijk daagje.

Maandag 23 februari

Het is reces deze twee weken. Deze week zal ik nog wel het een en ander doen. Juist recesweken bieden mogelijkheden die er bij vergaderweken niet zijn. Het begint deze maandag direct goed. Vandaag ga ik namelijk de hele dag met de tijdelijke commissie Infrastructuur (commissie Duijvestein) op stap. Vanuit Den Haag vertrekken we met een bus en toeren we langs een groot aantal onderdelen van de aan te leggen HSL-Zuid spoorlijn. De commissie begint langzaam maar zeker op toeren te komen. Deze dagen hopen we de staf rond te krijgen. Ik heb een goed gevoel bij de bemensing van deze commissie. Volgens mij vullen we elkaar goed aan. We lopen vandaag onder meer in de tunnel onder het groene hart. Heel bijzonder. Aan het eind van de dag zijn we bij Breda en geven we als commissie nog een persconferentie. Ik ben te laat terug om nog naar de bestuursvergadering van Gave in harderwijk te kunnen. Vervelend maar het is niet anders. Vandaag word ik nog gebeld door de Volkskrant over het wetsvoorstel integriteit van ambtenaren dat Remkes vandaag naar de Kamer gestuurd zou hebben. Ik heb er - begrijpelijk - nog niets van gezien.

Dinsdag 24 februari

Vandaag werk ik thuis. Ik schrijf onder meer een opinieartikel over het communicatieproject C2000. Dit artikel zullen we proberen te plaatsen in één van de dagbladen. Ook werk ik alvast wat aan een toespraak van komende vrijdag over de toekomst van de landbouw in Nederland (inlezen). Nadine verricht daarvoor ook de nodige werkzaamheden en zal me wat tekst aanleveren. Dat is vandaag niet makkelijk want outlook is compleet van slag. Dan merk je wel hoe je al vast zit aan het mailgebruik. Vandaag ook de nodige contacten met de kids. leuk om weer eens een schoolweek wat meer thuis te zijn en de kids te kunnen volgen.s'-Avonds nog even hardlopen.

Woensdag 25 februari

's-Morgens werk ik nog thuis. Tussen de middag lunch ik met de voorzitter van de NOS, dhr Bruins Slot, in het Mercure Hotel te Zwolle. Plezierig om hem eens een keer te spreken. Door wederzijdse agendaproblemen was dat drie keer eerder op het laatste moment steeds niet door gegaan. Het hele mediabeleid heeft mijn bijzondere belangstelling. Het wachten is nu op het rapport van de commissie Rinnooy Kan. Dan zal het debat over de toekomst van de publieke omroep weer verder gevoerd worden. 's-Avonds ben ik in Friesland bij een bijeenkomst van Odus, de koepelorganisatie van de schelpdiervisserij. In een sfeervol kasteel is er contact met vertegenwoordigers uit deze sector. De collega's Atsma (CDA) en Geluk (VVD) zijn er ook. Zo'n avond levert me een hoop informatie en contacten  op. Op de terugreis passeer ik het Heerenveenstadion waar - volgens de radio - eerder deze avond Ajax afgedroogd is. Tegen 23.00 uur weer veilig thuis.

Donderdag 26 februari

Ik werk vandaag in het bijzonder aan mijn spreekbeurt van morgen over de toekomst van de landbouw. Een goede aanleiding om weer eens verder te studeren op dit belangrijke onderwerp. Soms heb je zulke prikkels nodig. Ik heb me in het afgelopen kalenderjaar wel intensief met deze portefeuile beziggehouden en merk dat ik steeds beter in ben gegroeid. Gelukkig maar. 's-Middags nog een welbevindingsgesprek met het bestuur van de ChristenUnie. Ook ben ik nog bij de afscheidsreceptie van de directrice van de bibliotheek in Zwolle. Met haar heb ik als raadslid veel te maken gehad. 's-Avonds nog even hardlopen. Net voor ik ga hardlopen belt mijn medewerker Nadine met de mededeling dat ze een andere baan heeft. Ik ben blij met haar. Ze gaat verhuizen en deze baan is wel wat dichterbij. Als fractie zullen we straks naar vervanging moeten zoeken.

Vrijdag 27 februari

's-Morgens ben ik live bij de wereldomroep op de zender. Het is een discussie over de toekomst van het platteland. Ook mijn collega Liesbeth Spies (CDA) doet daar aan mee. Ik geef aan dat de nota Vitaal Platteland die in het voorjaar uit zal moeten komen van cruciaal belang is. Naar mijn opvatting zal daarin recht gedaan moeten aan de verschillende functies van het platteland: landbouw, natuur, recreatie en waterbeheer. Om 10.00 uur ben ik bij de landelijke ontmoetingsdag van de GMV-agrariërs. Er zijn ca. 60 agrariërs aanwezig (sommige met hun vrouw). Ik spreek over de toekomst van de landbouw en geef onder meer aan dat de overheid naast de sector moet staan om ze bij te staan in de omslag die van hen (mede vanuit Europese regelgeving) verwacht wordt. Er vindt een interesaante gedachtenwisseling plaats. Onder meer over mijn pleidooi voor eerlijke prijzen voor de producten die boeren leveren. De marges zijn klein, maar ik verwacht wel een actieve houding van de overheid hierbij. 's-Middags ben ik nog even thuis en vanaf 17.00 uur ben ik in vergadering met de Raad van Toezicht van de Zorgcombinatie Zwolle e.o. We hebben een goed gevulde en - qua onderwerpen - zware agenda. Op het moment dat ik met de zorg bezig ben,  is Tineke in den Haag bij de vergadering van de Vaste Kamercommissie van Defensie. Daar wordt gesproken over de brief van het OM mbt de schietinstructies van de militairen in Irak. Vooral D66 heeft vooraf zware woorden in de mond genomen. Later blijkt dat ze dat in het debat weer gedaan hebben. Gezellig zo in de coalitie. Er zal nog meer druk op komen te staan nu vandaag ook blijkt dat er weer opnieuw bezuinigd zal moeten worden. CDA en D66 zijn in de regering weer mee gegaan. Zalm regeert dit land, zo lijkt het. Ik ben benieuwd wat dit voor discussies in het parlement zal opleveren.

Zaterdag 27 februari

Vandaag vieren we de verjaardag van mijn schoonmoeder in het park De Hoge Veluwe. We hebben het erg gezellig met elkaar. Het weer zit ook goed mee. Fijn om zo met de familie bij elkaar te zijn. Maandag hopen we als gezin nog een paar dagen weg te gaan. Al zal ik donderdagavond nog in de debat moeten met Fenna Vergeer (SP) over de vrijheid van onderwijs. Verder volgende week even geen politiek. Dus ook geen dagboek volgende week. Tot over twee weken.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 09 - 2004'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.