Paul Blokhuis: ‘cliënten geestelijke gezondheidszorg krijgen meer zekerheid’

Psycholoog
CU logo onder elkaar blauw
Door Webredactie op 22 juni 2018 om 15:30

Paul Blokhuis: ‘cliënten geestelijke gezondheidszorg krijgen meer zekerheid’

Er komt meer zekerheid voor mensen die afhankelijk zijn van geestelijke gezondheidszorg. Als het aan ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis ligt, krijgen zij toegang tot de Wet langdurige zorg. Vandaag publiceert Blokhuis een voorstel waarmee dat mogelijk wordt.

Het voorstel moet ertoe leiden dat de mensen om wie het gaat niet steeds opnieuw moeten aantonen dat zij recht hebben op zorg en ondersteuning. Wie levenslang geestelijke gezondheidszorg nodig heeft, kan dan gebruik maken van de Wet langdurige zorg, zodat zij daarover direct zekerheid hebben.

“Deze aanpassing is bedoeld voor kwetsbare mensen die deze zorg simpelweg altijd nodig zullen hebben,” zegt staatssecretaris Blokhuis. “Hiermee zetten we een extra stap om de zorg die zij levenslang nodig hebben op de allerbeste manier te regelen. Deze patiënten en hun naasten hebben al genoeg zorgen. Met lange termijn meer zekerheid over de goede zorg waar ze van op aan kunnen, hoop ik dat we iets van hun zorgen kunnen verlichten.”

Het aanpassen van de wet moet zorgvuldig gebeuren. Het kabinet hoopt dat de wet in 2021 in werking kan treden. De komende tijd wordt gebruikt om input van instellingen, professionals, cliënten en hun naasten te verzamelen, zodat zij de wet mede vorm kunnen geven.

Labels: ,