Berichten geschreven door Pieter Grinwis

 1. Topbanner logo gecentreerd.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 28 juni 2024

  Brede coalitie van maatschappelijke organisaties, bedrijven en politieke partijen in verzet tegen aanslag op giftenaftrek

  De coalitie die zich verzet tegen de voorgenomen aanslag door het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB op de giftenaftrek breidt zich in rap tempo uit. Sinds de start van de petitie 'Red de giftenaftrek' enkele weken terug door een aantal maatschappelijke organisaties, bedrijven en de ChristenUnie is deze inmiddels al meer dan 30.000 keer ondertekend en zijn er vele tientallen maatschappelijke organisaties en bedrijven bijgekomen. Vandaag voegen zich daar ook een aantal politieke partijen bij: CDA, D66, GroenLinks-PvdA, JA21 en SGP. Wat al deze organisaties verbindt is dat ze geven om de samenleving en daarom fel tegenstander zijn van het zetten van de botte bijl in de giftenaftrek.

  Lees meer over "Brede coalitie van maatschappelijke organisaties, bedrijven en politieke partijen in verzet tegen aanslag op giftenaftrek"
 2. Tweede Kamer zetels.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 27 mei 2024

  Debatbijdrage Vervoersarmoede

  Bijdrage Pieter Grinwis, 15 mei 2024

  Voorzitter. Weet u hoeveel het kost om met de bus en trein vanaf uw huis op uw werk hier in de plenaire zaal terecht te komen? Of hoeveel liter benzine u verstookt op pad hierheen? Waarschijnlijk niet. Veel Nederlanders weten dat wel, want reizen is duur. Op de bestemming komen en elkaar ontmoeten is voor hen daardoor een probleem.

  Lees meer over "Debatbijdrage Vervoersarmoede"

  Labels:

 3. Tweede Kamer zetels.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 27 februari 2024

  Labels:

 4. Tweede Kamer zetels.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 26 februari 2024

  Labels:

 5. Tweede Kamer zetels.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 26 februari 2024

  Labels:

 6. Tweede Kamer zetels.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 26 februari 2024

  Labels:

 7. Zetels Tweede Kamer.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 13 december 2023

  In debat over verkiezingsuitslag en advies verkenner

  Om te beginnen bij dit debat over de verkiezingsuitslag, stemt het me dankbaar hier te mogen staan, na vrije democratische verkiezingen in een vrij land, gekozen om ons volk te mogen vertegenwoordigen, wetten te kunnen maken en de regering te zullen controleren. Onze kleine, maar fijne ChristenUnie-fractie met enkelen, een aantal fracties in dit huis met velen, maar alle 150 met dezelfde verantwoordelijkheid, een week geleden door ieder individueel bekrachtigd met de eed of belofte van trouw aan de Grondwet. Daar hebben we ons dus aan te houden, maar naar het schijnt is er een soort tussenronde van wel anderhalve maand voor nodig om dat vast te stellen. Daarover zo meteen meer.

  Lees meer over "In debat over verkiezingsuitslag en advies verkenner"
 8. Incasso-industrie
  05 Pieter Grinwis.jpg CU logo onder elkaar blauw
  Door Pieter Grinwis, Webredactie op 8 november 2023

  Armoede met 60% omlaag in plannen ChristenUnie

  De plannen van de ChristenUnie leiden tot een verlaging van de armoede met maar liefst 60%, het meest van alle partijen. Bovendien gaan gezinnen én alleenstaanden er fors op vooruit. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde doorrekeningen van het verkiezingsprogramma door het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

  Lees meer over "Armoede met 60% omlaag in plannen ChristenUnie"

  Labels: , ,

 9. Klein bedrijfje.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 27 oktober 2023

  Meerderheid steunt plan ChristenUnie: Behoud giftenaftrek voor MKB-bedrijven*

  De giftenaftrek in de winstbelasting, waar vooral MKB-bedrijven gebruik van maken, moet behouden blijven. Dat is het voorstel van Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) en een meerderheid van de Kamer steunde donderdagnacht het voorstel.

  Lees meer over "Meerderheid steunt plan ChristenUnie: Behoud giftenaftrek voor MKB-bedrijven*"
 10. Akkerbouw.jpg
  05 Pieter Grinwis.jpg
  Door Pieter Grinwis op 13 oktober 2023

  De ChristenUnie en glyfosaat

  We krijgen als fractie veel vragen over de keuze van de minister van LNV om namens Nederland zich te onthouden van stemmen bij de verlenging van de goedkeuring van het bestrijdingsmiddel glyfosaat. Eerder heeft de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie een motie gesteund die de minister opriep om tegen een verlenging van 10 jaar te stemmen in Europa. Wat is er precies gebeurd?

  Lees meer over "De ChristenUnie en glyfosaat"